Spamelhet a Google?

Spamelhet a Google?
Furcsa levelet találtam ma a postaládámban, a Google levélnek kinéző hirdetése kicsit meglepett. Úgy tűnik a legnagyobb internet vállalat spamelhet.

Érdekes kérdéseket vet fel a postaládámban talált - egyébként hirdetés cimkével ellátott - reklámlevél. Alapvetően azért is, mert ha a Google küldhet kéretlenül hirdetéseket, akkor mások ez miért nem tehetik?

Komolyan gondolkoztam rajta, hogy spamnek minősítem, de nem volt ilyen lehetőség. Az egyébként egyáltalán nem releváns - légitársaságot hirdető - levelecske a többitől elütő színnel ott üldögél a magánleveleim között.

Érdemes lenne végigböngészni az annak idején elfogadott felhasználói nyilatkozatomat, hogy abban van-e bármilyen kitétel, hogy köteles vagyok egy ilyen reklámot elfogadni. A nagyvállalatok ilyenkor "ÁFSZ" változtatást iratnak alá ügyfeleikkel, ezt a Google nem tette meg a felhasználóival, szóval az e-mail fiókomban valószínűleg egy spam üldögél, amelyet maga szolgáltató küldött.

Ebben egyetlen igazán bosszantó van, a Google a leveleim mellé eddig is adott bőven hirdetést, de azt a levelem kinyitása után tette, ami nem igazán zavarta a levélfolyamomat. Kifejezett ellenérzésem van azzal szemben, hogy ezentúl így kapjak hirdetéseket a postafiókomba, hiszen ez semmiben sem különbözik attól, amit a spammerek csinálnak. Persze annak jó részét pont a cég kiszűri és nem engedi a levelim közé. Pénzért ezután azok is jöhetnek?

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!