Ronaldo megmutatta, miért is drágák a top influenszerek

Ronaldo megmutatta, miért is drágák a top influenszerek
Vannak, akik úgy gondolják, hogy az influenszerség valódi értéke megfoghatatlan, és a véleményvezérek valódi hatása túlmisztifikált. Azonban Cristiano Ronaldo, akit sorra a legdrágább influenszerként tartanak számon, megmutatta, hogy egészen pontosan dollár milliárdokban mérhető az, ha valamit reklámoz.

A Magyarország-Portugália mérkőzés sajtótájékoztatón a szponzorkólát, amit egyébként szigorú szerződés szerint kell minden országban kihelyezni a nyilatkozók elé, undorral az arcán eltolta, majd a jelenlévőkkel közölte, hogy igyanak inkább vizet - írja a The Guardian.

A jelenetet megörökítő videók azonnal bejárták a világot, másnapra pedig az is kiderült, hogy a Coca Cola részvényeinek az ára 1,6 százalékkal esett, ami egészen 4 milliárd dolláros értékcsökkenést jelentett. Egyébként a veszteség a nap végére nem lett ekkora, mert 0,25 százalékos veszteséggel zárt, ám így is jelentős a kár, amit Ronaldo mozdulata okozott. A Coca Cola nem volt túl bőszavú az esettel kapcsolatban, közleményükben annyit írtak, hogy szerintük mindenkinek joga van azt inni, amit szeretne.

(Marketing Morzsák)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: influencer