Nyitottak a digitális megoldások felé a kkv-k

Nyitottak a digitális megoldások felé a kkv-k
Leginkább a bank és pénzügyi szektorban, az egészségügyben és az építőiparban dolgozók nyitottak a webináriumokra - derül ki a Generali Biztosító kutatásából.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kutatása szerint a kkv-szektor szereplőinek 70%-a értékelte nagyon kedvezőtlennek a helyzetét már a vírus második hullámában, illetve 30%-uk nem volt felkészülve a jelenlegihez hasonló válsághelyzetek áthidalására.

A járvány váratlan hatása ugyanakkor, hogy a hazai vállalkozások vezetői is egyre fontosabbnak gondolják a digitális eszközök alkalmazását és a digitális transzformáció elősegítését a cégük hatékonyabb működése érdekében.

Ezt támasztja alá a Generali új kutatása is, amelyben magyar kis- és középvállalkozások vezetőit kérdezték meg arról, hogy részt szoktak-e venni különböző webinárokon annak érdekében, hogy az ott megtanultakat a való életben is cégük előnyére fordítsák.

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a válaszadók többsége (69%) legalább alkalmanként részt vesz tudásmegosztó online szemináriumokon, negyedük rendszeresen, közel 45 százalékuk pedig legalább egyszer már hallgatott vagy nézett bele szakmai webináriumok előadásaiba. Leginkább a bank és pénzügyi szektorban (91%), az egészségügyben (81%) és az építőiparban (68%) tevékenykedők nyitottak az online kurzusokra, és főleg hatékonyságnövelés, fenntarthatóság, innováció és jogi témakörben fogadnak szívesen hasznos információkat, míg az agilis vállalatvezetés érdekli őket a legkevésbé.

Az idén 190 éves Generali a kutatás eredményeinek ismeretében és az élethosszig tartó partnerség jegyében ingyenes programmal segíti a szektor gazdasági kilábalását, a megújulását, és fenntartható fejlődését.

A biztosítótársaság március 11-én edukációs webinár-sorozattal - és a későbbiekben egy KKV-k számára kiírt pályázattal - indítja el EnterPRIZE elnevezésű programját.

Az első webinárium témája a Digitális transzformáció lesz, amelyről Bombera Krisztina beszélget Stygár Lászlóval (számlázz.hu), Egervári Krisztiánnal (MiniCRM) és Rab Árpád jövőkutatóval.

A program március 11-én, 19.00 órakor kezdődik, regisztrálni a https://generalielorelatok.hu/projektek/sme-webinarium/ oldalon lehet.

Fotó: Generali/LinkedIn

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!