Mobilos és videós reklámok vezetnek a digitális hirdetések között

Mobilos és videós reklámok vezetnek a digitális hirdetések között
A gazdasági válság ellenére a digitális hirdetésekre fordított költések ugrásszerűen megnövekedtek az elmúlt évben, derül ki az eMarketer felméréséből.

Az Egyesült Királyságbeli reklámköltések 2013 végére elérhetik a 6,1 milliárd fontot, amely 12,5 százalékkal nagyobb, mint a 2012-ben volt és várhatóan 2014-re további  12.5 százalékkal fog növekedni. Az eMarketer számításai szerint a digitális hirdetésre költött összeg el fogja érni 2015-re 7 milliárd és 2017-re a 8 milliárd fontot.

A keresés maradt továbbra is a legnépszerűbb digitális hirdetési forma, bár a kijelzőre optimailzált hirdetések is egyre népszerűbbek. Az keresési hirdetési költések 3,57 milliárd fontra emelkedtek, és várhatóan 2017-re elérik a 4.46 milliárd fontot. Miközben ugyanaez az összeg a kijelzős reklámok esetén 1,7 milliárdról 2,73 milliárdra növekedtek a videós, illetve a valós idejű ajánlatok miatt.

Az eMarketer szerint azon Egyesült Királyságbeli felhasználók száma, akik legalább havonta egyszer meg fognak nézni egy videós hirdetést 34.4 millióról 40 millióra fog növekedni 2017-re.

A mobil hirdetési költések  segíteni fogják a digitális hirdetéseket,ezek százalékos aránya el fogja érni a 90 százalékot 2013 végére. Az Egyesült Királyságnak elég magas az okostelefonokat és tableteket használók aránya, ezért a hirdetők a mobil keresés és kijelzős formátumú reklámokat egyre nagyobb számban használják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!