Meglepő szavak is helyet kaptak a magyarok 2020-as keresési toplistáján

Meglepő szavak is helyet kaptak a magyarok  2020-as keresési toplistáján
A Google 20 éve minden év elején közzéteszi azoknak a kifejezéseknek a listáját, amelyek az adott évben a legnépszerűbbek voltak az internetezők körében. A keresőóriás 74 országot vesz górcső alá, és ebben Magyarország is helyet kap. Míg a toplista első helyezettje elég kiszámítható volt, a további témakörökben és kifejezésekben vannak azért meglepő dobogósok is, illetve az is kiderül, melyik hazai híresség neve volt a leginkább “guglizott” kifejezés.

A top témakörök 2020-ban a következők voltak:

●      Koronavírus-járvány

●      Oktatás

●      Filmek

●      Kütyük

●      Könyvek

●      Receptek

●      Sorozatok

●      Sportesemények

 

Ezeket tovább bonthatjuk, így minden kategóriában megkapjuk a dobogós helyezéseket. Már első pillanatban látszik, hogy sajnos a világot letarolta a pandémia, így az internetet is ez a kifejezés árasztotta el. A koronavírus-járvány témakör legkeresettebb szavai: a ‘koronavírus’, ‘koronavírus-térkép’, ‘magyar közlöny’ és ‘kijárási tilalom’ voltak.

További felkapott témakörök 2020-ban az online oktatás kulcsszavai (Google Classroom, Redmenta), a filmek és sorozatok (Miután összecsaptunk), de a technológiai vívmányok is (iPhone 12), mint minden évben, jól szerepeltek a Google listáján. A járvány miatt olyan szavak, mint a “mozifilmek” és “fesztiválok” viszont szinte teljesen eltűntek a keresések közül.

A sportesemények keresései között volt kiugróan pozitív és negatív találat is. Itt azt mondhatjuk, némi összefonódás történt a pandémiával, illetve azzal, hogy sok ismert embertől kellett elbúcsúznunk a 2020-as esztendőben (Magyarország-Izland, Benedek Tibor).

 

Abszolút toplista

A magyaroknál csakúgy, mint a világ minden táján a “koronavírus” kifejezés lett tehát az abszolút győztes, a második helyen az “amerikai elnökválasztás” végzett, végül a harmadik helyet az oktatással kapcsolatos “Google Classroom” szerezte meg. A negyedik helyre került a “Telex” hírportál, majd ezt követően “Benedek Tibor” háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó neve következik a hazai listán.

Kép forrása: BP Digital

Minden részletet elárulunk, és minden keresési mennyiséget megosztunk a teljes kutatási cikkben, illetve a SEO-val és a Google-lel kapcsolatos további műhelytitkokért jó szívvel ajánljuk a BP Digital blogbejegyzéseit és egyéb kutatásait!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!