Magyar vágyak valóra váltva, azaz (szinte) mindenki „jár” „olyan” shopba…

Magyar vágyak valóra váltva, azaz (szinte) mindenki „jár” „olyan” shopba…
Az, hogy valamiről nem beszélünk, még nem jelenti, hogy nem is létezik! Így van ez a magyarok szexuális vágyaival is. Tabu ide vagy oda, bizony, felnőtt áruházban vásárolni nem szégyen! Főleg mivel mindenki más is csinálja.

A vágyaim.hu közel 1500 vásárlója vett részt abban a felmérésben, amiben az ország legnagyobb online szexshopja az erotikus termékek vásárlásával kapcsolatos szokásaikra, tapasztalataikra volt kíváncsi. Az eredmények közül pedig egyik-másik kifejezetten meglepő! Gondolnátok például, hogy vasárnap este szeretünk a leginkább új játékszereket beszerezni? Vagy azt, hogy 2020-ban a szexshopokban is a fertőtlenítők voltak az abszolút sztárok? De ne szaladjunk ennyire előre, inkább kezdjük a legelején!

Mindenki másképp csinálja, de MINDENKI csinálja

Sem a kor, sem a lakhely, de természetesen a nem és a kapcsolati státusz sem állhat annak az útjába, aki kacérkodik a szexshopban vásárlás gondolatával. Ilyen változatos vásárlóközönséget csak a sarki vegyesboltban találsz… na, meg egy szexshopban.

Már a 18-25 közötti korosztály is meghatározó csoport a szexshopok működésében, ők teszik ki a vevőkör kicsivel több mint tizedét, de úgy tűnik, a hatodik X környékén sem áll meg az élet, az 56 év felettiek is majdnem elérik a 10%-ot.

A leginkább azonban városi (83%), magasabb iskolai végzettségű (52%) és tartós párkapcsolatban élő (79%) fordul meg az online szexshopokban, lehetőleg évente kb. két alkalommal (30%), a vasárnap esti órákban (10%), a mobiltelefonja segítségével (69%).

És hogy ki a két leggyakoribb típus? A húszas évei végén, harmincas évei elején járó férfi, és az ugyanilyen korú nő. A felnőtt játékszerek mintegy 8%-a az ő hálószobájukban lel otthonra.

Ha már a férfiak-nők témánál tartunk: első pillantásra úgy tűnhet, viszonylag nagy a szakadék a két nem vásárlási hajlandósága között, hiszen a pasik közel másfélszer többen vannak, de máris árnyaltabb a helyzet, ha megnézzük, mit rejt a kosaruk!

Amire kíváncsiak vagyunk, és amire valóban vágyunk

A kettő koránt sem ugyanaz a dolog! Ezt jól mutatja a Vágyaim oldalára irányító Google-keresések és a megvásárolt termékek közötti laza átfedés. A szexhintákra például százezezernél is többen kerestek rá a tavalyi évben, ám csak az eladott termékek 0,05%-át teszik ki, a guminők közel félmillió keresés után is a népszerűségi lista végén kullognak. Az viszont kétségtelen, hogy a vibrátor mindig, mindent visz!

És akkor itt térjünk vissza a nemek harcára. Bár tény, hogy jelentősen több rendelést adnak le férfiak, úgy tűnik, ők is inkább nőknek vásárolnak. A női szexuális kiegészítők és játékok közel háromszor kelendőbbek a kifejezetten férfiaknak szánt eszközökhöz képest, ez az igény pedig az iparági kínálat összetételén is meglátszik! (És akkor még nem is beszéltünk azokról az izgalmas dolgokról, amikkel csak párosan szép az élet…)

2020 trendi vágyai… és szükségletei

Ezek után nem is annyira meglepő, hogy a klasszikus vibrátorok felkerültek a dobogóra, de az összes vásárlás 8%-ával csak a második helyezésre futotta. Az elsőt ugyanis elorozták előlük a vízbázisú síkosítók: 2020-ban minden tizedik kosárba (majd csomagba) került ebből a kategóriából származó termék. A bronzérem pedig a BDSM játékoké lett (6%), bár a terület összetettsége miatt ebből még nem szabad nagy következtetéseket levonni.

Az elmúlt évet talán semmi nem tükrözi jobban annál, hogy a főként speciális – sokszor a COVID ellen is hatásos – fertőtlenítő szerekből álló Terméktisztítás és -karbantartás kategória népszerűsége több mint 50%-kal növekedett, és az abszolút toplistát egy fertőtlenítő spray vezeti. Nézzük a dolog jó oldalát: örvendetes hír, hogy ennyire felelősségteljes a magyar, ha a(z intim) higiéniáról van szó!

A síkosítók és higiéniai termékek persze inkább praktikusak, mint izgatók, úgyhogy most tekintsünk is el tőlük, és foglalkozzunk inkább az élvezetek igazi forrásaival!

Egy év számokban:

A vágyaim.hu vásárlói minden bizonnyal megszámlálhatatlanul sok élvezetes percet szereztek maguknak a rendeléseikkel. De ha a perceket nem is, néhány érdekességet szerencsére meg lehet számolni!

 

  • 40%-kal többen vásároltak valamilyen új szexjátékszert vagy segédeszközt 2019-hez képest
  • Több mint 66 ezer óvszer segítette a biztonságos és felelősségteljes szex gyakorlását!
  • Közel 1500 liter sikosító tette olajozottabbá az együttléteket (vagy épp a magányos perceket)
  • 5000-nél is több hátmasszázsra elegendő masszázsolaj, és 240 órán át égő masszázsgyertya tette érzékivé az estéket
  • 2019-hez képest 30%-kal többen próbáltak ki valamilyen erotikus szerepjátékot. Minden negyedik nő diáklány jelmezbe bújt, de ugyanennyien öltötték magukra a szobalány szerepét is.
  • Az elektromos örömszerzők 54%-a csiklót, 35%-a G-pontot veszi célba, 11%-a pedig az anális örömökért felel
  • A legtrendibb vibrátorszínek: pink (19,7%), fekete (17,1%), lila (16,5%) natúr (10,7%), kék (8%)
  • Az év vibrátormárkája, a Satisfyer. Csak ennek a gyártónak annyi kényeztetője fogyott, mint a sorban őt követő hat gyártónak összesen.

 

Leghőbb vágyaink – A legkelendőbb örömszerzők

1. Durex Intesne Orgasmic Gel

Vigyázat, a látszat csal! A tavalyi év abszolút sztárja nem egyszerű síkosító, hanem egy olyan gél, ami stimuláló összetevőinek köszönhetően segít a nőknek könnyebben elérni és intenzívebben megélni az orgazmust! (Ha valami ezt tudja, nem is csoda, hogy ennyire kelendő).

2. Satisfyer 1 Next

Míg az előbbi gél segít felejthetetlen csiklóélményhez jutni, ez a kütyü lényegében garantálja azt… Nem túlzás kijelenteni, hogy a léghullámos csiklóizgató technológia forradalmasította a női örömszerzők piacát, hiszen akár egyetlen perc alatt a mennyekbe repítheti tulajdonosát. Ez a készülék olcsó, de megbízható, így évek óta lehetetlen letaszítani a trónról.

3. Black Velvet kis méretű análkúp

Talán nincs is még egy akkora tabu, mint az análszex, pedig most már bizonyítékunk van rá, a magyar felnőttek igencsak érdeklődnek az alternatív bejáratok iránt! A kis méretű análkúp népszerűségének növekedése pedig arra enged következtetni, hogy évről évre többen kopogtatnak a hátsó ajtón.

4. Durex Pleasure Ring

Sok párnak a péniszgyűrűk jelentik a „kapudrogot” a szexuális játékszerek világába. Apró, nem látványos, és ha rezgés nélküli verzióról van szó, a kézzelfogható eredményt leszámítva szinte teljesen észrevétlen marad. De még a kapudrognak is van kapudrogja: ez a basicgyűrű ad egy kis kóstolót a ránk váró lehetőségekből.

5. AVK: Adsz vagy kapsz?

Augusztusban jelent meg az új, diszkrét, kompakt kivitelezésű szextársas, és kapásból le is lökte a trónról az évek óta verhetetlen párjátékot, a Monogamyt. A titka nemcsak a pikáns feladatokat rejtő visszafogott külső, hanem a gendersemleges játékmenet is, ami először mondható el ilyen típusú, magyar nyelvű játékról.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!