Hogyan képzelik el a fiatalok a jövőt?

Hogyan képzelik el a fiatalok a jövőt?
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ifjú tehetségeket toborzó kreatív alkotói pályázatát támogatja a Canon.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által meghirdetett, UGRÁS A JÖVŐBE című online alkotói pályázattal az egyetem a 7- 10. osztályos magyarországi és határon túli tanulókat és tanáraikat, illetve felnőtt segítőiket szólítja meg: mutassák be a jövő világát, ahogy ők elképzelik, tervezzenek tárgyat, alkalmazást, szolgáltatást! Legyen szó akár rajzról, kisfilmről, fotókról, írásról vagy 3D makettekről, a MOME nyitott az iskolai élethez és a szünidőhöz kapcsolódó, jövőről szóló kreatív ötletekre. A cél megmutatni: csak egy jó gondolat kérdése és bárkiből lehet designer vagy jövőkutató!

A pályázat jelentkezési határideje: a 2-5 főből álló csapatok 2021. március 14-ig regisztrálhatnak. A jelentkezés részletes kiírása és a regisztráció az UGRÁS A JÖVŐBE pályázat weboldalán található: https://mome.hu/hu/ugrasajovobe

A regisztrált csapatok pályamunkájuk tervét április 25-ig tölthetik fel digitálisan a honlapon megadott felületen. Az első fordulón továbbjutott csapatok alkotásaikat egy MOME designer hallgató és egy oktató segítségével fejleszthetik tovább a második fordulóban. Eredményhirdetés 2021. június 11-én.

A beérkezett pályamunkákat mindkét fordulóban neves szakemberekből álló zsűri értékeli, melynek tagjai:

Fülöp József, a MOME rektora,

Bényei Judit, a MOME Design- és vizuálisművészet-tanár képzését irányító szakvezetője,

Tasnádi István, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, drámaíró, forgatókönyvíró, rendező,

Hollósi Jázmin, a MOME elsőéves Média design hallgatója, influenszer.

Az UGRÁS A JÖVŐBE! pályázat főtámogatója a Canon Magyarország, támogatója a FreeDee Printing Solutions Kft. A pályázat együttműködő partnere a Pagony Könyvkiadó.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: canon, MOME, pályázat