Hogy fér el az oroszlán a zsebedben?

Hogy fér el az oroszlán a zsebedben?
Erre a kérdésre a Smart Design Digital által kifejlesztett Mentő Márton mobilalkalmazás adja meg a választ.

Ha egyszer egy projekt lezárul... Ahogy már itt, itt és itt írtunk róla, hogy a Smart Design 72 órás önkéntes munkavállalása meghozta az eredményét: kiválasztották a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot, a projektet pedig felkarolta a Magyar Fejlesztési Bank. Ennek eredményeképpen egy igazi életmentő megoldás, egészen pontosan a Mentő Márton mobilalkalmazás született meg.

Az alkalmazás fő célja az elsősegélynyújtás-oktatás szülőknek, csecsemőkortól egészen a 6-14 éves iskoláskorig. Az anyagok interaktív elsajátítása – a telefonunk funkcióit, pl. mikrofonba fújást a lélegeztetés leképezésére vagy az érintőképernyő nyomását a mellkaskompresszió szimulálására – során a felhasználó pontokat szerez, amelyet különféle merch ajándékokra válthat be az Alapítvány webáruházában. Az alkalmazásnak egyébként kifejezetten nem célja, hogy vészhelyzet esetén a szülők elindítsák, ilyenkor a legjobb megoldás a 112-es segélyhívót tárcsázni.

„Ritkán fordult elő, legalábbis az én pályafutásom során, hogy egy jótékony célt ilyen gördülékenyen – mint egy mentőautó kerekei – tudjunk valóra váltani. Azt gondolom, hogy ez egyértelmű sikertörténet, amihez mindhárom szereplő erősségei és aktív szerepe kellett. Az app élesítésével megtettük az első lépést és reméljük, hogy minél több szülő zsebébe sikerül becsempészni ezt az egyáltalán nem félelmetes oroszlánt” – fogalmazta meg Varga Péter, a Smart Design ügyvezetője.

Az ingyenes alkalmazás a Google Playből itt, az App Store-ból pedig itt tölthető le.

Az alkalmazást Varga Péter a Digital-media Hungary konferencián bemutatja: KLIKK.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!