Bankkártya elfogadására is alkalmas lesz az iPhone

Bankkártya elfogadására is alkalmas lesz az iPhone
Az Apple bevezette a Tap-to-Pay-t, amivel a kereskedők külön eszköz nélkül, közvetlenül az iPhone-jukon fogadhatnak érintéses bankkártyás fizetést.

Az utóbbi évtizedekben rendkívül sokat fejlődtek a különféle a fizetési rendszerek. Az egyre jobban visszaszoruló készpénzforgalommal szemben egyre szélesebb körben terjedtek el a különböző bankkártyák és hitelkártyák, majd a kártyákon megjelentek érintésmentes fizetésmódok. A világjárvány és az azzal járó korlátozások, valamint az elszeparálódási törekvések nagyot lendítettek utóbbiak fejlődésén: az érintésmentes fizetés lehetőségeinek száma folyamatosan növekszik. Jó ideje nem csak bankkártyával hanem okostelefonnal, okosórával vagy éppen egy bárhová felragasztható chippel is fizethetünk. A telefonos fizetéselfogadását tette most egyszerűbbé kereskedői oldalról az Apple.

Változatos fizetési módok, kereskedői nehézségek

Az okostelefonnal való fizetési módok számának bővítésében az Apple úttörő szerepet vállalt már eddig is. Az ún. mobil fizetési rendszerek terjedésének hátszeléül szolgált, hogy itthon törvényi szabályozás született: Magyarországon azokban az üzletekben, amelyek online pénztárgép használatára kötelezettek, lehetőséget kell biztosítani az elektronikus fizetésre. Azt, hogy ezt technikailag milyen módon biztosítja a kereskedő, a törvény nem szabja meg, de tekintve, hogy ennek lehetőségét nálunk elsősorban POS-terminálokkal biztosítják, eléggé megköti a kereskedők kezét. Tény, hogy a fizetési rendszerek fejlődése elsősorban a vásárlók dolgát könnyíti meg a választható lehetőségek skálájának szélesítésével, a kereskedők számára – már ami a jelenléti vásárlásokat illeti – valamilyen technikai eszköz és fizetési szolgáltatóval kötött szerződés biztosítását igényelte, a pénztárgép mellett. A folytatás a kosarertek.hu-n.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, bankkártya