A 3 legfontosabb Google rangsorolási tényező, amely valóban számít

A 3 legfontosabb Google rangsorolási tényező, amely valóban számít
A keresőmotor-optimalizálás (SEO) világában folyamatosan változnak a trendek és az algoritmusok.

Csentes Zoltán az AdOps Digital SEO szakembere elmagyarázza, hogy melyek lesznek a legfontosabb rangsorolási tényezők 2024-ben.

Tartalom minősége és relevanciája

A keresőoptimalizálás szakértők egyetértenek abban, hogy a tartalom minősége és relevanciája továbbra is döntő tényező lesz. Most, hogy rengeteg chatGPT és egyéb mesterséges intelligencia által írt tartalom kerül fel az internetre, a Google algoritmusai egyre inkább a tartalom értékére összpontosítanak.

 

  • Kulcsszókutatás: A megfelelően kiválasztott kulcsszavak használata nélkülözhetetlen a célcsoport eléréséhez és a releváns forgalom generálásához.
  • Eredeti és hasznos tartalom: A látogatóknak szóló egyedi és informatív tartalom elősegíti a jobb rangsorolást.
  • Folyamatos frissítés: A tartalomnak naprakésznek és frissnek kell lennie, hogy folyamatosan vonzza a látogatókat.

 

Felhasználói élmény (UX) és technikai SEO

A felhasználói élmény és a technikai SEO szintén kulcsfontosságú tényezők. A webhelyeknek gyorsnak, felhasználóbarátnak és hibamentesnek kell lenniük.

 

  • Webhely sebessége: A lassú betöltési idők rontják a felhasználói élményt és csökkentik a konverziós arányokat.
  • Mobilbarát design: A mobil-first-indexing korában elengedhetetlen, hogy a webhelyek tökéletesen működjenek mobil eszközökön.
  • Biztonság: Az SSL tanúsítványok és egyéb biztonsági intézkedések növelik a felhasználók bizalmát és a webhely hitelességét.

 

A külső hivatkozások (linkek) fontossága és a hitelesség

A weboldalra mutató minőségi backlinkek továbbra is létfontosságúak a kiemelkedő rangsoroláshoz.

 

  • Minőségi linkek: A magas bizalommal – pl.: DA (Domain Authority) értékkel - rendelkező oldalakról származó linkek növelik a webhely hitelességét.
  • Hitelesség: A megbízható forrásokból származó linkek elősegítik a rangsorolást.
  • Pozitív felhasználói visszajelzések: A pozitív értékelések és visszajelzések növelik a webhely hitelességét a keresőmotorok szemében.

 

Következtetés

2024-ben a SEO sikeréhez elengedhetetlen a minőségi tartalom, a kiváló felhasználói élmény, a technikai kiválóság, valamint a hiteles és megbízható hivatkozások megléte. A webhely tulajdonosoknak és a marketingeseknek érdemes figyelembe venniük ezeket a tényezőket, hogy webhelyeik a lehető legmagasabb helyezést érjék el a keresőmotorokban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: google, SEO, Marketing