Keressük együtt a jövő példaképeit! Beszélgetés Lajter Lilivel Z generáció képviselőjével Podcastajánló V./II.

Keressük együtt a jövő példaképeit! Beszélgetés Lajter Lilivel Z generáció képviselőjével Podcastajánló V./II.
Folytatjuk a “Keressük a jövő példaképeit” sorozatunkat. Ez alkalommal a kártyagyűjtés szenvedélyéről és az életről beszélgetünk Lajter Lilivel, a Z generáció képviselőjével.

Lili, a Károlyi Gáspár Református Egyetem Kommunikációs-médiatudomány tanszék mesterképzésén vesz részt, miközben édesapja cégénél - a Lajter Light Kft.-nél - dolgozik. Egyaránt érdeklik a vallás és kommunikációs tudományok, valamint a hang- és fénytechnika is. Az általam szervezett konferenciákon rendszeresen lehet Vele és testvérével találkozni, hiszen kb. 25-éve ez a cég biztosítja a műszaki-, színpadi hátterét a tanácskozásoknak. Szuper csajok, akik sok férfit megszégyenítő szakmai tudásuk mellett nem csak szellemi, de fizikai munkát is végeznek. Mindezeken túl pedig ifjú hölgyekként választékosan kommunikálva vívják ki tekintélyüket egy férfiak uralta szakterületen.

Láttam a lányokat felnőni és belenőni ebbe a szakmába…no de nem ezért hívtam meg Lilit a Reboot Hungary podcatsjébe.(PLAY)

Lili kártyagyűjtő és a hobbiját olyan profizmusra fejlesztette, hogy egyedülálló állásajánlatot kapott Európa egyik legnagyobb kártyabevizsgáló cégénél, amellyel immáron a világhír kapujában áll. Ennek apropóján beszélgetünk és kibontakozik egy értékes fiatal személyiség, …

Beszélgettünk a boldogságról, a szenvedélyről, akarom mondani gyűjtőszenvedély kialakulásáról, a függőségről, a családról, az emberismeretről és emberkezelesről, hogy mit szeretne adni és mit várna az idősebb korosztálytól, és sok minden másról. Bevallom egy 22 éves fiataltól ennyi életvidámságot és bölcsességet régen hallottam. Kicsit el is szégyelltem magam: miért mit vártam?!

Higgyétek el a fiataloktól sokat lehet tanulni, inspiráló hallgatni őket. Jó hallgatózást kívánok!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …