Újdonság jön a Chrome böngészőbe

Újdonság jön a Chrome böngészőbe
A Google egyre jobban bevonja más szolgáltatásait Chrome böngészőjébe. A legújabb fejlesztés azt célozza, hogy az új lap megnyitása kedves emlékeket idézzen fel.

A Google egyre több szolgáltatást integrál Chrome böngészőjének „Új lapjára” a jó láthatóság és hasznosság érdekében, legalábbis a keresőóriás magyarázata szerint. Most is egy újabb funkció integrálásával kísérletezik – vette észre a Chrome Story.

Az új laphoz ezúttal a Google Fotók Memories (Emlékek) része csatlakozna – ez a Google felhőalapú szolgáltatásának azon része, amelyik események és dátumok alapján válogatja és rendszerezi a képeket. Ez az úgynevezett NTP Photo Module is egy zászló alatt van elrejtve a Chrome Canaryban, azaz a böngésző fejlesztői verziójában. Amikor innen átemeli a Google a publikus Chrome-ba, attól kezdve a böngésző automatikusan lehív majd egy-egy fotót a régebbiek körül, ha új lap nyílik.

Mivel a Chrome új lapja tulajdonképpen mindig szem előtt van, a Chrome és a Fotók közötti integráció jó módja lehet egy kis nosztalgiázásnak böngészés közben. Ezzel együtt azt a Google-szándékot is demonstrálhatja, hogy a böngésző egyfajta átjáróvá váljon egy egyéb szolgáltatásaihoz. Kérdés persze, hogy mit szólnak majd ehhez a szabályozó hatóságok.

(hvg.hu)

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Chrome, böngésző