Új funkció jön a Google Fotókba

Új funkció jön a Google Fotókba
Új funkciót tesztelnek a Google Fotóknál: az eddigieknél jóval több szempontot meg lehet majd adni a kereséseknél, ami így sokkal hatékonyabbá válhat.

Egyik kezével elvesz (korlátlan ingyen tárhely megszüntetése), a másikkal viszont ad (új funkciók fejlesztése) a Google. Ez utóbbihoz kapcsolódik a keresések könnyebbé tétele, méghozzá új szűrők bevezetésével.

Miközben egy adott személy képeit keresik a Google Fotókban, a felhasználók finomíthatják a keresést azzal, hogy szűrőket vetnek be: például kedvencek, videók, szelfik, kollázsok, animációk, filmek, alkotások, képernyőképek, archivált és mozgóképek, azaz a választott személy fotói a megadott feltételeknek megfelelően jelennek meg. De talán még ennél is fontosabb, hogy más személyeket is fel lehet venni a keresésbe, hogy meg lehessen találni azokat a képeket és videókat, amelyen valamennyi kijelölt ember szerepel – magyarázza az Android Police.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a keresési szűrők valójában nem tesznek olyat, ami korábban, a megfelelő keresőkifejezés bebillentyűzésével ne lett volna lehetséges. Azonban az új szűrők intuitív vizuális felületet biztosítanak, amely jobban kiemeli, még inkább használhatóvá teszi a Google Fotók hatékony keresési képességeit.

Az új szűrők még nem terjedtek el széles körben, és nagyon valószínű, hogy egy szerveroldali tesztről van szó, vagyis a funkció nincs összekapcsolva a Google Fotók egy adott alkalmazásverziójával. Persze bárki szerencsét próbálhat az az alkalmazás frissítésével a Google Play áruházban.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: google, Google Fotó