Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple
Bár az Apple is kínál podcast műsorokat, az ebben rejlő potenciált mindeddig nem sikerült kiaknáznia a cégnek. Most változtatnának ezen, méghozzá minőségibb műsorokkal, előfizetéses struktúrával.

Podcast-szolgáltatásának megújítását és havidíjas verzióvá alakítását fontolgatja az Apple a The Information értesülése szerint, amelyet a hvg.hu szemlézett. A lépés célja, hogy egy újabb területen próbálják megszorongatni azokat a streaming felületeket, amelyek a sokféle zenei album mellett podcast-adásokat is kínálnak. A konkurensek egyike a jól ismert Spotify.

Az Apple hosszú évek óta kínál lehetőséget podcast-adások hallgatására iPhone-jain és Mac számítógépeken is. Ugyanakkor a benne rejlő potenciált nem próbálták meg igazán kiaknázni: a cég ehelyett a zenekedvelőknek készített újításokat, illetve elindította például a sportolni vágyóknak kitalált, szintén havidíjas csomagját.

Az Ubergizmo megjegyzi, hogy a podcastelés az eltelt időszakban újra a csúcsra került, amit a Spotifynál is felismertek: a szolgáltatást működtető cég nemrég komoly együttműködést kötött az egyik legismertebb amerikai sportkommentátorral, Joe Rogannel. A szakember a Spotifynak fog exkluzív podcast-adásokat készíteni.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy az Apple pontosan mivel pörgetné fel saját termékét, de a sikerhez muszáj lesz nagyot gurítaniuk. Kérdés az is, hogy egy újabb fizetős termékkel miként változna a már elérhető kínálat összege. Az ugyanis kulcsfontosságú. Az Apple idén több nagy sajtóeseményt is tart, köztük a nyári fejlesztői konferenciát, a WWDC-t. Itt már feltehetően hallani fogunk a podcast világát érintő elképzeléséről, már ha igaz, amiről az amerikai portál tudomást szerzett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!