Új beállítást kap a YouTube

Új beállítást kap a YouTube
A Google 2021 elején teszi világszerte elérhetővé azt az új beállítási lehetőséget, amivel csökkenthetjük a szerencsejátékkal és az alkohollal kapcsolatos hirdetések számát.

Hogy mely országokban milyen hirdetéseket jelenít meg a Google, és azt milyen feltételekkel teszi meg, eltérő. Ennek oka, hogy a keresőóriásnak igazodnia kell a helyi törvényekhez, így a hirdetésre vonatkozó szabályzatot is ennek fényében állítja össze a cég - írja a hvg.hu.

Mindez azonban nem biztos, hogy elegendő a felhasználóknak, ezért a Google úgy döntött, bizonyos mértékben a kezükbe adja az irányítást. A cég olyan hirdetési beállításokat vezet be az alkohol- és szerencsejáték-reklámoknál, amit ha átpöccint a felhasználó, kevesebbet láthat majd belőlük.

Kezdésnek az Egyesült Államokban lehet használni az új beállítást, ami a YouTube-on megjelenő reklámokra vonatkozik majd, később azonban az összes többi hirdetésnél is használni lehet . Az újdonságot 2021 elején a világ többi részén is elérhetővé teszik majd, így minden bizonnyal a magyar felhasználók is találkozhatnak majd vele.

A Google ugyanakkor kiemelte, a reklámok szűrése nem azt jelenti, hogy azok teljesen eltűnnének, ám a számuk jelentős mértékben csökkenhet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!