Zuckerberg a Facebookon méltatta Karikó Katalin munkáját

Zuckerberg a Facebookon méltatta Karikó Katalin munkáját
A Facebook alapítója külön gratulált Karikó Katalinnak és kutatótársának, Drew Weissmannak a Tudomány Oscar-díjának számító Breakthrough-díj elnyeréséhez.

Rangos elismerést kapott csütörtökön Karikó Katalin. A magyar tudósnak a Tudomány Oscar-díjának számító Breakthrough-díjat ítélték oda, amit kutatótársával, Drew Weissmannal megosztva kapott meg. A díjat a techvilág meghatározó szereplői alapították, akik között ott van Mark Zuckerberg is - vette észre a hvg.hu.

A Facebook vezére nem sokkal a díj átadása után egy külön bejegyzésben is gratulált Karikó Katalinnak és munkatársának. Mint írta, a díjat azért alapították, hogy elismerjék az áttörést hozó kutatók munkáját.

Az idei évben különösen izgatott voltam Karikó és Weissman miatt, akik munkája segítséget jelentett a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében – írta Zuckerberg.

A Facebook vezére emlékeztetett, a két szakember évtizedekkel ezelőtt kezdte meg a munkát, hogy rájöjjenek, miként lehet az mRNS-t arra használni, hogy a szervezetet immunreakcióra késztessék.

Erőfeszítéseiknek köszönhetően a Pfizer/BioNTech és a Moderna is mRNS-alapú vakcinát tudott készíteni, a jövőben pedig a rák és az AIDS elleni védőoltások is elkészülhetnek – zárta sorait Mark Zuckerberg, aki bejegyzésében is gratulált a tudósoknak a díjhoz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Facebook, Zuckerberg