Zuckerberg: Egymilliárd ember fog élni egy másik világban, ahol nem létezik lehetetlen

Zuckerberg: Egymilliárd ember fog élni egy másik világban, ahol nem létezik lehetetlen
A Meta óriáscég első embere egy interjúban mesélt arról, milyen elképzelései vannak az internet új korszakának is nevezett metaverzumról.

Bár a Facebook- (illetve a Meta-)féle metaverzum még nem indult el teljesen, a mérnökök most is folyamatosan fejlesztik. Ennek eredménye az a digitális ruhabolt is, ami a cég szerint a legkülönbözőbb igényeket is képes lesz kiszolgálni - írja a hvg.hu.

Többek közt ez is szóba került abban az interjúban, amit Mark Zuckerberg adott a CNBC-nek. A programozóból lett milliárdost persze nem csak erről kérdezték: a kérdések elsősorban az új digitális világot, a metaverzumot járták körbe, ami a hírek szerint Zuckerberg legfontosabb munkája lett.

A cégvezető az interjúban arról is beszélt, hogy arra számítanak: előbb-utóbb egymilliárd ember kapcsolódhat majd rá erre az új szolgáltatásra, hogy egy második életet éljen. (A metaverzum hivatalosan egy VR-eszközökkel indítható felület lesz, ahol dolgozni és szórakozni is lehet majd. Legalábbis a tervek erről szólnak.)

Zuckerberg úgy véli, hogy ha sikerül egy remek platformot létrehozni, akkor az emberek szívesen költik majd el a pénzüket itt, hogy új emlékeket, javakat szerezzenek – ezek viszont, mivel digitális holmikról van szó, a valóságban nem lehet majd elérni, sem használni.

A Facebook alapítója azt is mondta, hogy a felület új dimenziókat nyithat az online kommunikációban. A metaverzumban ugyanis nemcsak hallani lehet majd a másikat, a beszélők ott lesznek egymáshoz közel, karnyújtásnyira.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!