Windows 10-et használsz? Súlyos hibák vannak a rendszerben, frissíts most!

Windows 10-et használsz? Súlyos hibák vannak a rendszerben, frissíts most!
Ötven különféle hibát, köztük számos nulladik napi sérülékenységet javít a Windows 10-hez készült újabb szoftverfrissítés, amelyet már kiadott a Microsoft.

A szokásosnál is fontosabb, hogy a felhasználók telepítsék a Windows 10-hez újonnan elérhető frissítést, az ugyanis nem csak a szoftver működését teszi stabilabbá - írja a hvg.hu. A csomag hat nulladik napi (zero day) sérülékenységet is megszüntet. Ha ez nem volna elég: a biztonsági réseket a redmondi cég szerint már a hackerek is ismerik.

A nulladik napi sérülékenység közül ötöt fontos, így azonnali javításra szoruló hibaként jegyez a Microsoft, egy pedig az ennél is magasabb, kritikus prioritást kapott. (A javítócsomagot persze nem kizárólag a most felfedezett hibák miatt célszerű telepíteni, hanem amúgy is.)

A Microsoft közlése szerint a szokásos hibafeltáró munka során több mint ötven egyéb problémát is beazonosítottak, amelyek ugyan nem számítanak égetően zavaró jelenségeknek, de ezeket is kiküszöbölték. A rendszer által felkínált csomag telepítésével pedig ezektől is mentesül a felhasználó.

A frissítéseket a Gépház, majd a Frissítés és biztonság menüpontba lépve lehet letölteni és telepíteni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!