Virtuális valóságot épít a Microsoft a Teams-be

Virtuális valóságot épít a Microsoft a Teams-be
A Microsoft a jelek szerint egybegyúrja a Mesh nevű platformot a Teams rendszerével, így 2022-től sokkal látványosabbak lehetnek a videóhívások, és a nyelvi különbségek sem jelentenek majd akadályt.

Ahogy arról korábban már hallani lehetett, Mark Zuckerberg október utolsó napjaiban bejelentette, hogy megváltoztatja a Facebook nevét, így a céget mostantól Metának hívják. A cél ugyanis, hogy egy „élő-lélegző” világot alkosson meg a vállalat a virtuális valóságban. Bár a projekt még gyerekcipőben jár, az már most biztos, hogy nem marad konkurencia nélkül.

A Microsoft bejelentette, 2022-ben a virtuális találkozók lebonyolítására alkalmas platformját, a Mesh-t integrálni fogja a videókonferencia-hívásokra használható Teams-be - írja a hvg.hu. A lépéssel a redmondi cég közelebb kerül ahhoz, hogy összehozza a kiterjesztett valóságot, a HoloLenst és a videóhívásokat. Nem mellesleg pedig egyértelmű jelzés a Facebook – pontosabban a Meta – számára, hogy a munka jövőjét a Microsoft szeretné alakítani.

A Mesh-re már a bemutatókor is úgy lehetett tekinteni, hogy ez lesz majd a Teams jövője, a Microsoft pedig korábban olyan funkciókat épített a Teamsbe, ami segít egy virtuális térbe terelni a hívás résztvevőit. A jövőre tervezett integráció ezt a kettőt ötvözi majd.

A Teams felhasználói elsőként új, 3D-s avatarokat kapnak majd, amiket a virtuálisvalóság-eszközök nélkül is lehet majd irányítani. A cég 2D-s és 3D-s avatart is készít, amelyeket animál, így ezt jeleníti majd meg a profilkép helyén ahelyett, hogy bennünket látnának a többiek.

Katie Kelly, a Microsoft Mesh termékmenedzsere a The Verge-nek arról beszélt, hogy a Teams rendszere képes lesz érzékelni a felhasználó hangját, az avatart pedig ennek megfelelően animálja majd a szoftver.

Ami viszont igazán a Meta versenytársává teszi az újdonságot, az az, hogy a felhasználókat már külön erre a célra létrehozott közösségi terekben is el tudja helyezni. Ezek persze a virtuális- és kiterjesztettvalóság-eszközökkel lesznek a leginkább élvezhetők, ugyanakkor a cég mindenki számára elérhetővé teszi ezeket a funkciókat.

A Microsoft azt ígéri, a Teams az új környezetben tolmácsolni is tud majd, vagyis elvileg a nyelvi különbségek nem jelentenek majd akadályt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Microsoft, Teams