Vezeték nélkül, több méter távolságból is feltölti a telefont ez a találmány

Vezeték nélkül, több méter távolságból is feltölti a telefont ez a találmány
144 antennát használ az az éjjeliszekrény méretű eszköz, amely a Xiaomi állítása szerint akár 5 méteres távolságból is képes tölteni a mobiltelefont. A folyamat nem valami gyors, de működik.

A Xiaomi elkészített egy különleges töltőállomást, a Mi Air Charge-ot, amely sokféle antennájának köszönhetően akár több méteres távolságból, vezeték nélkül képes egyszerre akár több mobileszközt is feltölteni - írja a hvg.hu.

Az állomás nem valami gyors, de egy még fejlesztés alatt álló technológia esetében ez teljesen érthető. A Xiaomi közlése szerint a berendezés 5 wattos energiaátvitellel tölti a kompatibilis eszközöket.

A kínai cég újdonsága 144 antenna segítségével biztosítja a töltést, a folyamathoz viszont a töltendő készüléknek is fogadóképesnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy akármilyen telefont vagy táblagépet nem lehet vele feltölteni, a Xiaomi is elsősorban saját termékeivel demózza az eszközt.

A Mi Air Charge a gyártó szerint a fizikai akadályokat is képes áthidalni, ha a felhasználót nem zavarja, hogy ehhez egy éjjeliszekrény méretű eszközt kerülget a szobában. Az állomás ugyanis ekkora. A Xiaomi a The Verge-nek nyilatkozó illetékese szerint a töltőállomást idén biztosan nem tudják piacra dobni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mobil, töltő