Vészfrissítést kapott a Chrome, telepítsd azonnal!

Vészfrissítést kapott a Chrome, telepítsd azonnal!
Aktívan támadják a Chrome böngésző felhasználóit. A Google elkészítette a szóban forgó sérülékenységeket befoltozó hibajavítást, ám annak telepítéséről mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Hét komoly biztonsági rést foltoz be a számítógépes Chrome böngészőhöz most kiadott szoftverfrissítés, köztük kettő olyan, melyet más aktívan kihasználnak a felhasználókat támadó kiberbűnözők - írja a hvg.hu. Éppen ezért, mivel nem elméleti, hanem nagyon is konkrét veszélyről van szó, a szakértők a frissítés azonnali telepítését javasolják.

Ahogy minden szoftverfrissítés, ez a verzió sem azonnal és egyszerre ér el mindenkihez. A rendelkezésére állását ellenőrizni, illetve manuálisan frissítést kezdeményezni az asztali böngésző jobb fölső sarkában lévő, egymás alatt három pontot ábrázoló ikon megnyomása után lenyíló menü Súgó » Névjegy pontjában lehet.

Az új verzió csak akkor installálódik, ha a telepítési folyamat utolsó lépéseként a felhasználó újraindítja a böngészőjét.

A Chrome legfrissebb, immár biztonságosabb kiadása a 95.0.4638.54 verziószámot viseli. Aki ezt látja kiírva, annak már nincs további teendője.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Chrome, frissítés