Veszélyes sebezhetőségre bukkantak: egy videójátékban átvehető az irányítás a játékosok számítógépe felett

Veszélyes sebezhetőségre bukkantak: egy videójátékban átvehető az irányítás a játékosok számítógépe felett
A Dark Souls III videójátékban nemrégiben új RCE sebezhetőséget fedeztek fel, amely lehetővé teszi a támadók számára, hogy távolról utasításokat hajtsanak végre az áldozatok számítógépén.

A sebezhetőség a Dark Souls sorozat korábbi játékait is érinti és a felhasználók attól tartanak, hogy ugyanez igaz lehet a hamarosan megjelenő Elden Ring játékra is, amely a feltételezések szerint ugyanazt az infrastruktúrát használja majd. Reagálva a veszélyre, a fejlesztők ideiglenesen kikapcsolták a PvP szervereket a Dark Souls Remastered, Dark Souls II és Dark Souls III játékokban, illetve ugyanezt tervezik a Dark Souls: Prepare To Die esetében is. A hiba csak a PC felhasználókra vonatkozik, így az Xbox és a PlayStation nem érintett.

Az RCE sebezhetőség azért igazán veszélyes, mert lehetővé teszi a támadók számára, hogy szinte bármilyen programot futtassanak az áldozatok számítógépén. Ennek köszönhetően képesek a felhasználók személyes adatainak ellopására és olyan rosszindulatú programok telepítésére, melyekkel hosszú távú károkat okozhatnak.

A sebezhetőséggel kapcsolatos pontos részletekről egyelőre nincs sok információ, de a FromSoftware jelenleg is azon dolgozik, hogy orvosolni tudja a problémát. A Kaspersky csapata addig is azt javasolja, hogy a játékosok összes eszközükhöz jó minőségű biztonsági megoldásokat válasszanak. A Kaspersky vírusírtókon elérhető speciális játékmódnak köszönhetően, a szoftverek minden típusú fenyegetés ellen védelmet nyújtanak, beleértve a nagy kockázatú sebezhetőségeket is, miközben minimális PC-erőforrást fogyasztanak, és nem zavarják meg a játék menetét.

A Kaspersky teljes blogbejegyzését ezen a linken érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: játék, Kaspersky