Veszélyes kártevő terjed az Androidon!

Veszélyes kártevő terjed az Androidon!
A Netflix népszerű sorozata miatt a kiberbűnözők is aktívabbak lettek. Vigyázz, honnan töltesz le háttérképet a telefonodra!

A Squid Games (magyarul Nyerd meg az életed) a Netflix egyik legsikeresebb szériája, amiből nem csupán a filmesek igyekeznek pénzt csinálni: már meg is jelentek az első telefonos alkalmazások, de ezek nem mindegyike az, aminek látszik - írja a hvg.hu.

A kártevők felkutatásával foglalkozó ESET egyik szakértője, Lukas Stefanko rá is talált 200 olyan appra, amik témája a Squid Games körül forog. Ezek közt viszont olyan is akadt, amibe a Joker nevű kártevőt rejtették el a készítők. A vírus fizetős szolgáltatásokra regisztrálja be a felhasználót, lényegében magától.

A kártevőt egy háttérképes alkalmazásban találta meg a ReBensk nevű kiberkutató, de később Stefanko is megvizsgálta – írta a mint oldala.

Az alkalmazás csak az androidos Play áruházban terjedt, de a visszajelzések után a Google eltávolította onnan. Más forrásokból azonban még elérhető, de telepíteni így sem szabad.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Android, vírus