Végre itt a WhatsApp régóta várt új funkciója

Végre itt a WhatsApp régóta várt új funkciója
Úgy tűnik végre örülhetnek a WhatsApp felhasználók, mivel nemsokára akkor is lehet majd asztali gépről üzenetet küldeni, hogyha a mobiltelefon közben nem kapcsolódik az internetre.

Mark Zuckerberg még nyáron erősítette meg a hírt miszerint gőzerővel dolgoznak azon, hogy a WhatApp-ot egyszerre több eszközről is lehessen használni. Bár az eszközök összekapcsolására korábban is volt lehetőség, ez csak akkor működhetett, ha a fő eszköz, vagyis az okostelefon összekapcsolódott az internettel. A problémát mostanra sikerült megoldani – írta meg a hvg.hu a GSMArena összefoglalója alapján.

Az új funkció úgy fog működni, hogy az applikáció először az összes eszközt leválasztja a szolgáltatásról, majd újra összekapcsolja azt a használni kívánt eszközzel. Az okostelefonnak tehát nem feltétlenül kell kapcsolódni az internethez. A hívások és üzenetek viszont továbbra is rendelkeznek majd a végpont-végpont közti titkosítással.

Az új funkció akkor lesz kifejezetten hasznos, ha valaki elveszíti mobilját, vagy lemerül készüléke. Az ilyen esetekben a felhasználók üzenhetnek egymásnak az asztali számítógépről is.

A fejlesztés egyelőre béta-állapotban van, a felhasználóknak külön kérvényezni kell, hogy csatlakozhassanak a tesztelőkhöz. Jó hír viszont, hogy a fejlesztők az androidra és az iOS-re készült appba is beletették az új funkciót. A fejlesztés nem mindenkinél egyszerre jelenik meg, ezért érdemes figyelni, hogy mikor válik elérhetővé.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!