Varázsolj profi képeket az okostelefonoddal!

Varázsolj profi képeket az okostelefonoddal!
Az új fotósok gyakran úgy vélik, hogy a hardver az egyetlen tényező, amely befolyásolja munkájuk minőségét.

Az okostelefonok azon túl, hogy összekapcsolják az embereket, a fényképezés népszerűsítésével is hozzájárultak mindennapjaink megváltoztatásához. Bár még nem érték el a professzionális fényképezőgépek teljesítményét, az okostelefonos fényképezőgépek a megjelenésük óta rengeteget fejlődtek. Azáltal, hogy a fotózás könnyen elérhetővé vált, sokan már nemcsak egyszerűen befogadóként tekintenek magukra, hanem felfedezték a bennük rejlő alkotói ambíciókat is. Ez a szenvedély pedig arra ösztönzi őket, hogy folyamatosan fejlesszék képességeiket.

Az új fotósok gyakran úgy vélik, hogy a hardver az egyetlen tényező, amely befolyásolja munkájuk minőségét. Bár ebben van némi igazság, a fotózás sokkal több, mint a hardver. A Counterpoint Research nemrégiben tartott webináriumán Új irányok a varázslatos pillanatok megörökítésében címmel Herve Macudzinski, a DXOMARK képtudományi igazgatója megosztotta gondolatait azzal kapcsolatban, hogy a felhasználók miként készíthetik el a legjobb fényképet, még akkor is, ha csak egy okostelefon áll rendelkezésükre.

A megörökítendő pillanat felismerése

Macudzinski szerint a nagyszerű fotó elkészítésének alapja maga a képesség. A fotósok számára kulcsfontosságú, hogy képesek legyenek felismerni és megragadni a megfelelő jelenetet és pillanatot, amelyet meg kell örökíteniük. Az elengedhetetlenül fontos tapasztalat mellett, az okostelefonok gyakran kínálnak olyan funkciókat, amelyek segíthetnek a felhasználóknak a megfelelő fotó elkészítésében. A legtöbb népszerű okostelefon ma már rendelkezik olyan segédrácsokkal, amelyeket a felhasználók használhatnak a felvételek keretezéséhez. Egyes okostelefonok még ennél is továbbmennek, mint például a HONOR Magic4 Pro, amely a mesterséges intelligencia segítségével képes kiválasztani a legjobb pillanatokat egy videóból, így a felhasználók néhány egyszerű érintéssel elmenthetik emlékeiket.

Rögzítés tisztán és világosan

A megfelelő pillanatok mellett a jó fotónak élesnek is kell lennie. Egy fontos emléket megörökítő fotónak kevés haszna van, ha minden elmosódott. Ezen a területen hagyományosan a DSLR és a tükör nélküli fényképezőgépek jeleskednek, mivel jellemzően nagyobb teljesítményű hardverrel rendelkeznek. Ennek ellenére az okostelefonok ma már saját megoldásokat is alkalmaznak, gyakran több kamerát és érzékelőt használnak együtt, hogy lépést tartsanak a versenytársakkal. Ismét a HONOR Magic4 Pro-t használva példaként, a HONOR Image Engine a háttérben működik, és összeköti a nagy teljesítményű kamerákat, a fejlett érzékelőket és az MI-algoritmusokat, hogy átfogó képminőség-javulást hozzon létre, és így képessé tegye a mindennapi, kevésbé képzett felhasználókat arra, hogy tisztán megörökítsék pillanataikat.

Az exponáló gomb megnyomása után

A folyamat nem ér véget, amikor a felhasználó a gombra kattint. A fénykép vagy videó rögzítése után a képalkotó rendszerek munkához látnak, feldolgozzák és javítják a kapott információt, mielőtt azt a felhasználó rendelkezésére bocsátják. Ebben a tekintetben az különböztet meg egy jó fényképezőgépet egy átlagos kamerától, hogy képes megérteni a felhasználó szándékait, és ennek megfelelően módosítani a képeket. Emellett a hozzáférhetőség is fontos, ezért Macudzinski szerint a legjobb fényképezőgépeknél ez a funkció be van építve az alapértelmezett, legnépszerűbb felvételi módba.

Röviden, a nagyszerű okostelefonos fényképezés a DSLR-képességek és a fotózási készségek optimális ötvözete. De ha még csak most vágsz bele a fotózásba, és szükséged van egy kis időre, hogy fejleszd a képességeidet, fontold meg a HONOR Magic4 Pro okostelefon beszerzését, mely hasznos társad lehet abban, hogy remek felvételeket készíthess.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Honor, fotózás