Van használt laptopod? Itt megtudhatod, mennyit kaphatsz érte!

Van használt laptopod? Itt megtudhatod, mennyit kaphatsz érte!
Egy fővárosi laptopszerviz összeállított egy webes kalkulátort, melyből pár kattintás után kiderül, mennyi a reális értéke egy használt notebooknak.

A hvg.hu kipróbálta, működik: szinte forintra pontosan annyit dobott ki a Doctorhouse laptopszerviz kalkulátora, mint amennyiért néhány napja megválta használt számítógépüktől. A 13 éve működő műhely weboldalán elérhető Laptop árkalkulátor csupán néhány adatot kér be, melyek közül egy átlagfelhasználó talán a processzort tudja legnehezebben kiválasztani – ha nem megy kapásból, érdemes a rendszerinformációból kinyerhető típusra rákeresni előbb. A többi adat (pl. a gépben lévő meghajtó vagy éppen a képernyő mérete) már kézenfekvőbb.

A legördülő menükből választható nyolc adat megadása után pár másodperc alatt megvan a kalkuláció. Az eredmény két szám, melyek közül az eladási ár azt mutatja, hogy a szerviz becslése szerint mennyi a notebook aktuális piaci értéke. A bolti beszámítás pedig arra utal, hogy ha valaki nem direktben ad tovább a masináján, hanem beszámíttatja egy üzletben egy új notebook vásárlása során, akkor nagyjából milyen értéket fognak cserébe levonni az új gép árából.

A zuglói szerviz ígérete szerint a weboldal mögötti algoritmust folyamatosan frissítik, hogy kövesse a piac mozgását.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: laptop