Valami gond van a számítógépeddel? Ezen az oldalon megtudhatod, mi lehet a baja!

Valami gond van a számítógépeddel? Ezen az oldalon megtudhatod, mi lehet a baja!
Az egyik laptopszerviz egy olyan kérdőívet tett közzé a weboldalán, amely segít felmérni, hogy mi lehet a baja a számítógépünknek, és tanácsot is ad, hogy miként lehet azt házilag orvosolni, ha valójában nem is igazán hiba a hiba.

Bármennyire is vigyáz valaki a számítógépére, előbb-utóbb egészen biztosan eljön a pillanat, amikor elkezd furcsán viselkedni az eszköz. Hogy mi is a gond, annak felderítésében segíthet a Doctorhouse laptopszerviz weboldalán nemrég feltűnt Laptop hibakereső. Ez olyan alapvető kérdésekkel kezdi a tájékozódást, mint hogy érte-e folyadék a laptopot, egészen odáig, hogy milyen hangot ad ki a bekapcsolás után a ventilátor - szúrta ki a hvg.hu. Egy-egy kérdésre legördülő menüből választhatjuk ki a választ, majd addig jönnek újabb kérdések, amíg ezt szükségesnek ítéli a hibakereső.

Amikor a kikérdezés végére jutunk, a weboldal megmutatja, hogy jó eséllyel mi lehet a hiba. Ha például a touchpad nem működik, érdemes ellenőrizni, hogy valamelyik funkciógombbal nincs-e letiltva a periféria. A szervizelést minden esetben csak akkor javasolják, ha az adott tipp nem működik.

A zuglói szerviznek nem ez az első hasznos fejlesztése, korábban egy kalkulátort is készítettek, amely megmutatja, mennyit kaphatunk a használt laptopunkért.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!