Tökéletes karácsonyi ajándék a magyar tervezők okos töltőtolla

Tökéletes karácsonyi ajándék a magyar tervezők okos töltőtolla
Egy töltőtoll is lehet okos, és pontosan ilyen jellemzővel bír egy magyarok által alapított cég, az Etelburg legfrissebb alkotása.

A tömeggyártáshoz szükséges tőke eléréséhez Kickstarter-kampányt indított az Etelburg, amely egy különleges tollat szeretne megvalósítani a pénzből. Az r.feather egy cserélhető hegyű, moduláris töltőtoll, állítható súlyponttal. A gyártó szerint az ergonomikus kialakításnak köszönhetően az íróeszközt hosszabb időn át is kényelmes használni.

Érdekesség, hogy a kampány indítója egy magyar dizájner, Megyeri Gábor, aki az octogon.hu szerint a német Montblancnál és az olasz Montegrappánál szerzett munkatapasztalat után indította el saját cégét, a már említett Etelburgot.

Megyeri mindezeken kívül lelkes támogatója a digitalizált világban való kézírásnak. “Az ember életének minden szakaszában meg van a jelentősége a kézírásnak. Kulcsszerepe van a gyerekek elméjének és logikájának fejlődésében, a fiatal felnőtteknek minősülő egyetemista diákok esetében a tanulás minőségének szinten tartásában, felnőtt korban a szellemi frissesség megőrzésében. Ezen túl a kézírásnak nagyon fontos szerepe van a szellemi állapot monitorozásában” – áll a cég oldalán lévő tájékoztatóban.

Az Etelburg által fejlesztett töltőtoll hegye akár filcre vagy ecsetre is cserélhető. A kialakítás során edzett üvegből készült tintatárolót kapott, amely laboratóriumi minősítéssel rendelkezik, kapacitása pedig egy hagyományos töltőtoll négyszerese.

A termék tömeggyártásához szükséges teljes összeg 30 000 dollár, ebből cikkünk írásakor valamivel több mint a fele már összegyűlt. A projekt lezárultáig még 6 nap van hátra. Az ötletet változatos összegekben lehet támogatni, de ahhoz, hogy tollat is kapjon az ember, nagyobbra kell nyitni a tárcát.

Fotó: Kickstarter

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!