Többé nem merül le a telefon? 50 évig töltés nélkül üzemelő akkumulátort fejlesztettek

Többé nem merül le a telefon? 50 évig töltés nélkül üzemelő akkumulátort fejlesztettek
Véget érhet a telefonunk töltöttsége miatt fennálló szorongás, hamarosan akár egy töltés nélkül 50 évig működő akkumulátor is kerülhet az okostelefonjainkba. Egy kínai startup ugyanis pontosan ilyen nukleáris akkumulátort fejlesztett, amely ráadásul sem az emberre, sem a környezetünkre nem jelent veszélyt a vállalat szerint. - írja az Index.

Az egyik legszörnyűbb érzés, amikor valamelyik hordozható elektronikus eszközünkre azért nem számíthatunk bizonyos pillanatokban, mert annak akkumulátora lemerült. Természetesen ezek előtt is volt élet, azonban mára annyira szükségessé vált egy telefon vagy egy laptop a mindennapjainkhoz, hogy annak a lemerülésétől való félelem egy igazi fóbiává alakult.

Mindennek azonban hamarosan lehet, hogy nyoma sem lesz, ugyanis Kínában egy olyan nukleáris akkumulátort fejlesztettek ki, amely akár 50 éven keresztül is üzemel töltés és különösebb karbantartás nélkül.

A formabontó aksit a pekingi székhelyű Betavolt névre keresztelt startup fejlesztette. A vállalat elmondása szerint az akkumulátoruk a világon az első, amely megvalósítja az atomenergia miniatürizálását azáltal, hogy nukleáris nikkel-63 izotópot helyeztek el egy érménél kisebb modulba. Az akkumulátor úgy működik, hogy a bomló izotópok által felszabaduló energiát elektromos árammá alakítja.

A következő generációs akkumulátor fejlesztése ráadásul már a kísérleti tesztelési szakaszba lépett, így hamarosan tömegesen gyárthatják kereskedelmi eszközökhöz, így akár telefonokhoz és drónokhoz is.

Olvasd el a teljes cikket ide kattintva!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!