Több újdonság is érkezik a Google Térképbe

Több újdonság is érkezik a Google Térképbe
Hamarosan örülhetnek a Google Térképet használó sofőrök, mivel az alkalmazás több új, hasznos funkciót is kap. Ezek azonban csak bizonyos országokban lesznek elérhetőek.

A Google több új funkcióval bővítette Térkép alkalmazását, melyek megkönnyítik az autós közlekedést. Az egyik újdonság, hogy a navigáció elindítása előtt az app megmutatja, hogy az adott útvonalon várhatóan mennyi útdíjat kell majd fizetni. A kalkuláció a helyi hatóságok árai alapján készül, de a felhasználók továbbra is választhatják azt az opciót, hogy a térkép ne mutassa a fizetős útvonalakat. Az újítás elsőként az Egyesült Államokban, Japánban és Indonéziában jelenik meg, de a tervek szerint hamarosan több országban is kipróbálhatják az autósok.

Szintén hasznos újdonság, hogy a térképen ezentúl a jelzőlámpák és a Stop táblák is megjelennek majd. Ez főleg akkor lesz hasznos, ha egy ismeretlen városban autózunk, hiszen látszik majd, hol lassítja a forgalmat lámpa vagy tábla. A Google egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy melyik országokban kezdi el a funkció bevezetését, csak annyit árultak el, hogy a kiválasztott országokban az androidosok, az iPhone-osok, az iPad-esek, illetve az Android Autot vagy CarPlayt használók is megkapják a funkciót.

Az iPhone-osok számára még nem ér véget az újdonságok sora: a Térképet hamarosan widget formájában is rögzíthetik az iPhone kezdőképernyőjén. Az Apple Watch-osoknak pedig nem is kell feltétlenül a kezükbe venni telefonjukat, hiszen a navigációt akár az okosórán is elindíthatják, illetve ott is nézhetik az útvonalat.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!