Több funkció is eltűnik a Windowsból

Több funkció is eltűnik a Windowsból
A Mac gépekére emlékeztető letisztult felülettel és számos újdonsággal mutatkozott be a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 11. Azonban a fejlesztő el is vett belőle funkciókat, szóval az alábbiakat ne keresse majd, ha frissít az új rendszerre.

Nem egyszerű rendszerfrissítésről van szó: óriási változáson esett át a Windows 10, hogy azután már a nevét is leadja: június végén bemutatta a Microsoft a megújult operációs rendszert, a Windows 11-et - írja a hvg.hu. Új felületben gyönyörködhetünk, új funkciókra lelhetünk a rendszerben, amely ráadásul teljesítményben is messze felülmúlja az elődjét. Azonban nem lesz minden meg benne, ami a Windows 10-ben, a Microsoft ugyanis feleslegesnek vélt néhány funkciót és alkalmazást – írja a ZDNet.

A leglényegesebb talán, hogy egyszer s mindenkorra búcsút inthetünk az Internet Explorernek, immár csak a Microsoft Edge-dzsel böngészhetünk, viszont azért abban megtalálható marad a beépített IE mód. Az S Mode szolgáltatást, amelyik korlátozza a felhasználókat, hogy a Microsoft áruházán kívülről telepítsenek alkalmazásokat, emellett sok Windows adminisztrációs eszközt is blokkol, csak a Windows 11 Home kiadásnál lehet majd elérni. A Siri és az Alexa nagy riválisa, a Cortana hangvezérelt asszisztens sem lesz már része az „első indítási élménynek", és az ikonját se keressük a Tálcán.

Még ennél is meglepőbb az egykori Windows-demó sztár, a Timeline (idővonal) funkció eltávolítása. Az idővonal még az operációs rendszer 2018-as nagy tavaszi frissítésének részeként érkezett: könnyebbé tette a keresést. Ráadásul nemcsak a számítógépen végzett keresések eredményéből tanult, hanem az iPhone-on és az androidos eszközökön végzett kereséseket is figyelembe vette, feltéve, ha a felhasználó a számítógépén és a mobileszközén is az Edge böngészőt használta. A Microsoft fejlesztői dokumentációjával kapcsolatos támogatási megjegyzés szerint a Microsoft-fiókkal bejelentkező Windows 10-et használók 2021 júliusától már nem tudnak új tevékenységeket feltölteni az idővonalra. A Windows 11-gyel ez a funkció teljesen megszűnik. A teljes cikk itt folytatódik.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: windows 11