Szórakoztatóipari forradalom jöhet a metaverzumban

Szórakoztatóipari forradalom jöhet a metaverzumban
Mérföldkőhöz érkezett a Next Earth, a világ első blokkláncon futó, Föld-alapú metaverzumának története: 2022 szeptemberében sikeresen lezajlott a platform első tokenkibocsátással járó launchpad projektje, a RisingStar. Az elővásárlási periódusban a 80 ezer dolláros soft capet jóval meghaladó mértékben, 174 ezer dollárnyi STAR tokent értékesítettek. A virtuális valóságra és kiterjesztett valóságra épülő RisingStar célja, hogy valósághű interaktív, 3D/AR szórakoztató tartalmakat, például koncerteket kínáljon a felhasználóknak az applikációján keresztül, illetve a későbbiekben a metaverzumban. A több mint 45 ezer „földtulajdonosával″ a világ egyik legnagyobb metaverzumának számító Next Earth a következő hónapokban több hasonló együttműködés és launchpad projekt bejelentését tervezi.

Hatalmas sikerrel zárult a Next Earth, a világ egyik vezető metaverzumának első, tokenkibocsátással járó önálló launchpad projektje, a RisingStar, amely forradalmasíthatja a szórakoztatóipar jelenlétét a metaverzumban. A 80 ezer dolláros soft capet jóval meghaladó mértékű, 174 ezer dollárnyi forrást sikerült bevonnia a szeptember 21-27 között tartott zárt előértékesítésen, amelyen kizárólag bizonyos számú földterületet és nxtt tokent (a Next Earth saját tokenje) birtokló Next Earth felhasználók vehettek részt. A STAR tokennel szeptember 27. óta kereskedhet a nagyközönség az Uniswap decentralizált kriptótőzsdén.

A RisingStar egy los angeles-i székhelyű produkciós stúdió, amely volumetrikus videókat és web3-as tartalmakat készít márkák, előadóművészek, sportolók és influencerek számára. Egyedülálló 3D/VR/AR technológiájuk nemcsak az "igazi" és a virtuális valóság közti átjárást készül biztosítani, hanem arra is vállalkozik, hogy interaktív megoldásukkal elmossa a tartalomkészítők és nézők közt húzódó határvonalat. Azzal ugyanis, hogy az interaktivitás által nézők is „beszállhatnak" a produkciókba már nem csupán passzív befogadók lesznek, hanem részesei, sőt alakítói is ennek az egyedi és új élménynek.

Az egyedülállóan valósághű háromdimenziós tartalmak létrehozásához egy hatalmas 1000m2-es green screen és 40 kamera áll a RisingStar csapatának a rendelkezésre a los angeles-i mobil stúdiójukban. Az elkészült digitális avatárok, produkciók számára pedig egy olyan felületet biztosítanak majd a jövőben, amely a tervek szerint a metaverzum „on-demand szórakoztató-szolgáltatásaként" funkcionálhat. A felhasználók böngészhetnek köztük, ajánlhatják másoknak és ők is új kontextusba helyezhetik a meglévő tartalmakat, amelyek így folyamatosan újabb és újabb életre kelnek. „A RisingStar egyedülálló 3D/AR/VR tartalmai a Next Earth Föld-alapú metaverzum valós helyszíneivel kombinálva végtelen lehetőségeket nyithat meg: elég csak belegondolni, mekkora élmény lehet egy interaktív 3D/VR koncert az Eiffel-torony virtuális másában, vagy a világ bármelyik stadionjában" – mondta Rétfalvi Gábor, a Next Earth CEO-ja. Hozzátette: ez az együttműködés eklatáns példája annak, ahogy a Next Earth külsős partnerek, vállalatok közreműködésével vonz be és fejleszt új szolgáltatásokat a metaverzumba, megteremtve az ökoszisztéma alapjait, illetve funkciót adva a felhasználók földterületeinek.

A felhasználók számára nyújtott interaktív élmény mellett fontos küldetése a RisingStarnak, hogy az előadóművészek, influencerek monetizálni tudják a saját tartalmaikat, azaz jövedelemhez jussanak általuk. Ebben a STAR tokennek lesz kulcs szerepe, ugyanis a rajongók ezzel vásárolhatnak extra tartalmakat, például egyedi NFT-ket a kedvenceiktől, míg az előadóművészek bizonyos mennyiségű STAR token felhalmozásával nagyobb arányú jövedelmet tudnak maguknak biztosítani. „Keresve sem találhattunk volna jobb partnert a Next Earthnél a RisingStar web3-as üzleti modelljének kifejlesztéséhez és tokenomikájának megtervezéséhez, bízunk benne, hogy a most indult együttműködésünkkel néhány éven belül valóban forradalmasíthatjuk a szórakoztatóipar lehetőségeit a metaverzumban" – mondta Králik Attila, a RisingStar CEO-ja.

A több mint 45 ezer földtulajdonost számláló Next Earth a világ egyik legjelentősebb metaverzuma, és egyben a világ első, blokkláncon futó földalapú metaverzuma. A víziója, hogy a metaverzumot a világ minden cége és embere számára elérhetővé tegye, ezáltal egy teljes virtuális ökoszisztémát létrehozva a platformon. Ennek egyik eszköze a Next Earth exkluzív tokenindító felülete, a Next Earth Launchpad. Ez a Next Earth metaverzumhoz kapcsolódó minőségi projektekek tokenkibocsátását támogatja azáltal, hogy azokat felhasználói számára hozzáférhetővé teszi már a nyilvános kibocsátás előtt. Ezzel a projektek korai tőkebevonáshoz jutnak, míg a felhasználók a Next Earth által átvizsgált, a platformhoz szorosan kapcsolódó projektekben lehetnek korai befektetők. A most sikerrel elindult RisingStar volt a Next Earth első külsős launchpad projektje, a metaverzum saját tokenjének, az NXTT-nek a januári sikeres „kilövése" után.

A Next Earth a következő hónapokban további együttműködéseket és launchpad projekteket jelent be. Emellett folyamatban van a Next Earth applikációjának és piacterének megújítása, valamint a platform API (alkalmazásprogramozási) felületének létrehozása, amely által bárki fejleszthet majd alkalmazást, programot, szolgáltatást a Next Earth felületére. A tervek szerint utóbbi által rövid idő alatt több száz vagy akár több ezer vállalkozás és alkalmazás jelenhet meg a Next Earth-ön a következő hónapokban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!