Szigorít a Tinder

Szigorít a Tinder
A Tinder bejelentette, világszerte elérhetővé teszik azt az azonosítási formát, amit 2019 óta már alkalmaznak Japánban.

A felhasználók újfajta azonosítását vezeti be a Tinder a következő hónapokban. A cég bejelentése szerint világszerte elérhetővé teszik az ID Verification nevű funkciót, amely segítségével a felhasználók a személyazonosító okmányukkal igazolhatják magukat a rendszerben - írja a hvg.hu.

A megoldás Japánban 2019 óta működik, a célja pedig, hogy ezzel biztosítsák, a regisztrációkor a felhasználóik már elmúltak 18 évesek. Ezt a személyi igazolvánnyal vagy az útlevéllel lehet majd megtenni, ám az elfogadott dokumentumok köre országonként eltérő lehet. A cég azt is megjegyezte, hogy első körben önkéntesen választhatják majd a felhasználók ezt a megoldást. Emellett a helyi törvények betartására is ügyelnek majd.

Tracey Breeden, a Tinder-felhasználók biztonságával foglalkozó partnercég, a Match Group alelnöke szerint tisztában vannak azzal, hogy a világ egyes részein a felhasználók nem szívesen osztják meg az adataikat, mert ezzel esetleg célponttá válhatnak. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a közösség és a szolgáltatás használata biztonságos legyen.

Hogy Magyarországra mikor érkezik meg az újfajta azonosítás, egyelőre nem tudni, de érdemes időnként frissíteni az appot, és figyelni az újdonsággal kapcsolatos iránymutatást.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: tinder, alkalmazás