Sorban törlik járataikat a légitársaságok az 5G miatt

Sorban törlik járataikat a légitársaságok az 5G miatt
Több légitársaság is törölte járatait azokba az amerikai városokba, ahol az 5G hálózat megzavarhatja a repülőgépek berendezéseit.

Több nemzetközi légitársaság is bejelentette, hogy törlik járataikat bizonyos amerikai városokba, mivel attól tartanak, hogy a repülőterek közelében kiépített 5G hálózatok megzavarják a repülőgépek kritikus berendezéseit – írta meg a hvg.hu.

Az Emirates Airlines kilenc városba függesztette fel járatait, melyek között szerepel Boston, Chicago, Fort Worth, Houston, Miami, Newark, Orlando, San Francisco és Seattle.

Az Air India törölte az Újdelhi és San Francisco, Chicago, illetve a New York-i JFK között, valamint a Mumbai-Newark között közlekedő járatait.

Az All Nippon Airways és a Japan Airlines pedig nem indítja el azokat a járatokat az Egyesült Államokba, melyeket Boeing 777-es repülőgépek szolgálnak ki.

A légitársaságok vezetői szerint nem szabadott volna bekapcsolni az 5G hálózatot a repülőterek közelében, a hálózat cellatornyai ugyanis interferenciát okozhatnak a repülők érzékeny műszereiben. Éppen ezért arra kérik a Verizont és az AT&T-t, hogy az ország legfontosabb repülőtereinek két mérföldes körzetében ne kínáljanak 5G-szolgáltatást. Emellett a szakemberek azt kérik, hogy amíg az FAA (Federal Aviation Administration) ki nem adja az iránymutatást arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet megoldani az 5G problémát, addig ne telepítsenek adótornyokat a futópályák közelébe.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!