Semmiképpen ne hagyd ki ezt az iPhone-frissítést!

Semmiképpen ne hagyd ki ezt az iPhone-frissítést!
Úgy tűnhet, nincs nagy különbség az iPhone-ok, iPadek egyes kisebb frissítései között. Azonban az új update „életmentő” lehet e készülékek számára.

Sokan hagyják figyelmen kívül, ha újabb, kisebb frissítés érkezik az iPhone-ra, iPadre, inkább a nagyobb változatra várnak. És ami az iOS 14-et illeti, abból azután volt bőven alverzió, amelyek közül a legutóbbi már az iOS 14.7.1. Ez a frissítés, bár aprónak tűnik, azonban fontosabb lehet, mint a korábbiak – hívja fel a figyelmet a ZDNet.

Külön is kiemeli, hogy ez az update valóban lényeges biztonsági frissítést is tartalmaz, amely minden felhasználó számára ajánlott. Az Apple a támogatási oldalán részletezi a biztonsági javításokat, ami már komorabb képet fest, mint a telefonon megjelenő leírás. Kiderül belőle, hogy az iOS 14.7.1-gyel egy olyan biztonsági rést orvosolt, amelyet kihasználva egy alkalmazás tetszőleges kódot tud futtatni kernel-jogosultságokkal. Ráadásul az Apple tud arról, hogy ezt a problémát már aktívan ki is használták.

Az egyik biztonsági kutató néhány hónappal ezelőtt fedezte fel a szóban forgó biztonsági rést, részletezte, sőt azt is megmutatta, hogyan tudják kihasználni a problémát a mobilvilág rosszindulatú tagjai.

A lényeg, hogy nem minden biztonsági rés azonos fajsúlyú, nem minden hiba veszélyes egyformán, és ennek megfelelően nem is minden update létfontosságú. Azonban az iOS 14.7.1 kivétel: igazán fontos az iPhone (iPad) biztonsága szempontjából, úgyhogy ezúttal valóban ajánlott a telepítése.

(hvg.hu)

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, frissítés