Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában
A távoli munkavégzés elterjedése teljesen új kihívások elé állította a legtöbb vállalatot és így a felhasználókat is. Az otthoni irodákra való átállás a mobileszközök szerepét is átalakította, egyre több feladat elvégzéséhez váltak szükségessé. A megnövekedett használattal pedig a biztonság és az adatvédelem szerepe is felértékelődik. A Samsung csúcskészülékeiből és egyedi szolgáltatásaiból álló Galaxy ökoszisztéma folyamatos fejlesztésével mostanra egy teljeskörű platform áll a felhasználók rendelkezésére, amelyben biztonsággal kezelhetik az adataikat és használhatják távolról az irodai eszközparkot az 5G hálózatokon keresztül.

Szinte minden iparágban használnak már a munkavégzéshez okostelefont, az ilyen eszközök pedig sokkal többre képesek a felhasználók összekapcsolásánál. Az elmúlt másfél évben a vírushelyzet miatti változások hatására a mobileszközök használata világszerte 70 százalékkal növekedett , az üzleti felhasználás pedig 200 százalékkal bővült. Ez a trend hazánkban is megfigyelhető, az emberek több mint 93 százaléka használja okostelefonját rendszeresen . Egyre több olyan készülék jelenik meg, amely hajlítható kialakításának köszönhetően akár laptopok helyett is használható. A legújabb Galaxy Z Fold3 5G csúcstelefonok egy egészen új szegmenst alkotnak, amelyekkel a multitaskerek generációja is könnyedén végezheti a feladatait akár otthonról vagy hosszabb utazások közben. A Galaxy Z Fold3 5G mobil már támogatja az S Pent , amellyel nem csak a készülék kezelése jelent teljesen új élményt, de kiválóan alkalmas jegyzetelésre és akár kreatív szakemberek is használhatják digitális tervezésre.

A mobil munkavégzés népszerűsége és a megnövekedett adatforgalom veszélyeket is hozhat magával, ezért olyan szolgáltatások is egyre inkább előtérbe kerülnek, amelyek a folyamatosan védik a felhasználókat. A Samsung biztonsági megoldásai a személyre szabhatóságon alapulnak, így a felhasználók maguk dönthetik el, pontosan kik és hogyan férhetnek hozzá bizonyos adatokhoz, amit pedig nem szeretnének megosztani, azt teljes biztonságban tudhatják az eszközök védett mappájában.

A Samsung mobilkészülékeket a chiptől kezdve egészen az alkalmazásokig hardveres és szoftveres alapon, a díjnyertes Knox biztonsági platformmal védik. A hosszú távú partneri együttműködéseknek köszönhetően a rendszeres biztonsági frissítések garantálják a One UI és az Android rendszerek védelmét. A legújabb csúcsmobilok és tabletek esetében legalább négy évig biztosan elérhetők a frissítések, így a készülékek hosszú távon is biztonságosan használhatók. Az eszközök védelme mellett természetesen kiemelt figyelmet kap a hálózatok és a teljes Galaxy ökoszisztéma biztonsága is, amely az alapoktól épül fel és minden csatlakoztatott készülék hozzájárul a teljes rendszer biztonságához.

A vállalkozások és magánszemélyek adatainak védelmére a Samsung megalkotta a Biztonságos mappát, amely egy elkülönített, védett tárhely a készüléken, így az itt tárolt adatokhoz kizárólag a tulajdonosuk férhet hozzá. A nyilvános hálózatok kockázatait a Biztonságos Wi-Fi megoldás az adatok titkosításával, VPN segítségével kezeli. A készülékeken található Samsung alkalmazások is a megbízható használatra készültek, így például a Samsung Health alkalmazás is elkülönítve tárolja a mért egészségügyi adatokat. Az azonosítást megkönnyítő Samsung Pass a készülékek fejlett biometrikus rendszereivel teszi biztonságosabbá a jelszóval védett alkalmazások használatát, így például kizárólag a megfelelő ujjlenyomat leolvasásával nyithatók meg a személyes adatokat tartalmazó banki alkalmazások, közösségi oldalak vagy előfizetéses appok.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: mobil, munkavégzés