PlayStation 5-öt rendelt, két üveg ásványvizet kapott helyette

PlayStation 5-öt rendelt, két üveg ásványvizet kapott helyette
Úgy tűnik, virágkorukat élik azok a csalók, akik az online megrendelt termékek helyett valami értéktelen vackot küldenek a vásárlóknak.

Nemrég egy kínai nő kapott alma ízű joghurtot az általa megrendelt iPhone 12 Pro Max helyett, legutóbb pedig szintén egy ilyen telefont cseréltek ki egy törött csempére a dobozban. Most egy japán nő járt pórul, aki egy PlayStation 5-re adott le rendelést.

Az FNN alapján a Kotaku azt írja, a 41 éves, Siga prefektúrában élő Ikuko Tokuokát azután tartóztatták le a helyi rendőrök, hogy átvert egy másik nőt, aki játékkonzolt akart vásárolni tőle. A megrendelés ellenértéke, a 65 ezer jen (kb. 171 ezer forint) meg is érkezett hozzá, cserébe azonban nem egy PlayStation 5-öst, hanem két üveg ásványvizet tett a dobozba.

A vásárló először megpróbálta felvenni a kapcsolatot az eladóval, ám ez többszöri próbálkozásra sem sikerült. Ezután döntött úgy, hogy a rendőrséghez fordul. A gyanúsított azzal védekezik, hogy nem emlékszik, mi volt a csomagban, amikor feladta azt, és tagadja, hogy átverte volna a vásárlót.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!