Nézz rá a messengeredre! Új funkciót kapcsoltak be

Nézz rá a messengeredre! Új funkciót kapcsoltak be
A Facebook, vagyis Meta pár éve kezdte el elterjeszteni a végpontok közti titkosítás lehetőségét, amivel megvédhetők az üzenetküldőben megosztott tartalmak. A funkció mostanra mindenkihez megérkezett.

Minden messengeres felhasználónál, így a magyaroknál is élesítette a végpontok közti titkosítás funkcióját a Meta. A fejlesztés nagyobb fokú adatvédelmi lehetőséget rejt, miközben a csevegés mikéntje gyakorlatilag semmit nem változik - írja a hvg.hu.

A végpontok közti titkosítást pár éve kezdte el bevezetni Mark Zuckerberg cégbirodalma. Ahhoz azonban, hogy mindenki használhassa, a fejlesztési folyamat kicsit elnyúlt, így a lehetőség csak most, 2022 január végén érkezett meg a felület összes, regisztrált felhasználójához.

A mobilokon használható, biztonságosabb chatet kétféleképpen lehet aktiválni a Messengerben. Az egyik, ha a felhasználó a beszélgetésben felfelé pöccintve ír be valamit. Ilyenkor a beírt szövegek automatikusan eltűnnek az ablak bezárultával. A másik a titkos kommunikáció, vagyis, amikor a chat úgy indul, hogy a kezdeményező elrejti a partnerével folytatott diskurzust.

Ehhez annyit kell tenni, hogy a Messengerben, a jobb sarokban lévő üzenetírás ikonjára nyomunk, majd a felugró menüben, szintén a jobb oldalt található lakat ikont jobbra húzzuk.

Ezután már csak azt a partnert kell kiválasztani, akivel beszélgetni szeretnék, ám a korábbiakhoz képest sokkal biztonságosabban: az így zajló kommunikációt ugyanis senki nem fogja látni. Ha akarjuk, csoportot is létrehozhatunk így, és persze hangalapú csevegést is folytathatunk, ugyanilyen feltételek mellett.

A fejlesztés nagy előnye, hogy szinte semmiben nem tér el a rendes chattől: ugyanúgy lehet használni gifeket, matricákat és reakciógombokat is, sőt, a válaszlehetőség is adott.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: messenger, Meta, Facebook