Nem kaptunk új iPhone-t, de megjöttek az olcsóbb, elérhető cuccok is!

Nem kaptunk új iPhone-t, de megjöttek az olcsóbb, elérhető cuccok is!
One less thing. Steve Jobs ikonikussá vált mondatát kifordítva így foglalható össze az Apple kedd esti bemutatója, ahol új órák és új táblagépek is előkerültek – csak éppen a menetrend szerint szeptemberben érkező iPhone nem. Cserébe az Apple Watch-ból és az iPadből is van olcsóbb újdonság is.

A júniusi Apple-esemény után ezúttal is online tartott bemutató első újdonsága az Apple Watch Series 6. Az óra képességeihez elsősorban egészségügyi vonalon nyúltak hozzá a mérnökök - foglalja össze a hvg.hu. A továbbfejlesztett szenzornak köszönhetően ez az okosóra már képes a vér oxigénszintjének érzékelésére, vörös és infravörös fény segítségével. Az érték meghatározásához 15 másodpercre van szüksége. A vállalat azon is dolgozik, hogy a funkció a koronavírus-gyanú felkeltésére is alkalmas legyen, ám ez egyelőre csak terv.

A fő újdonság és a többi funkció mögött is egy, az A13 Bionic chipre épülő S6 processzor, amely a cég szerint 20 százalékos sebességnövekedést tesz lehetővé az előző órához képest. (Amely egyébként lóerő tekintetében megegyezett a 2018-ban bemutatott négyes széria processzorával, tehát az Apple Watch 4 vagy Apple Watch 5 használói hasonlóan fogják érzékelni a változást.)

Az új órán a júniusi WWDC fejlesztői konferencián már bemutatott watchOS 7 fut majd. (Amely a korábbi modellekre már szerdán kijön.) Az akkor ismertetett funkciókon felül újdonság a Family Setup, amely lehetővé teszi, hogy a szülők menedzseljék gyermekeik óráját: a gyerekeknek így nincs szükségük saját iPhone-ra az órához, melyet a szülők saját belátásuk szerint állíthatnak csendes (ne zavarj) módba, illetve a hívható számok listáját is kontrollálhatják.

Az arany, grafitszürke, kék és vörös színekben is készülő modelleket teljes mértékben újrahasznosított alumíniumból gyártja az Apple, amely kedd esti bemutatóján fokozottan hangsúlyozta a környezetbarát megoldások fontosságát. Egy műanyagdarabbal is kevesebb lesz az óra dobozában: töltőkábel ugyan lesz, de a töltőfejet már nem adja az eszköz mellé a vállalat.

Az Apple Watch Series 6 a tavalyi árazáshoz hasonlóan 399 dolláros alapáron kerül piacra – már ma megrendelhető, de az első darabok csak pénteken kerülnek majd a vásárlókhoz.

Van másik – van olcsóbb

Az iPhone SE sikerén felbuzdulva az órás portfóliójában is kipróbálja annak receptjét az Apple. A szintén pénteken megjelenő Apple Watch SE 279 dolláron kínál szerényebb képességeket. Ahogy a telefonoknál, itt is egy korábbi modell (itt: Apple Watch Series 4) picit modernizált kiadásáról van szó, az aktuális csúcsmodellhez képest pénztárcabarátabb áron.

A watchOS 7 oprendszerrel a családi menedzselést, az esésérzékelést, sőt még a vízálló kialakítást is megkapják az olcsóbb modellt választók, de mindezt már picit lassabban szolgálja ki a hardver, melynek lelke itt csak egy S5 chip. Az Apple Watch SE nem mér véroxigénszintet, sőt EKG funkció sincs benne.

Az Apple Watch SE bevezetésével az eddig olcsóbb modellként árult Series 3 nem tűnik el a kínálatból. A cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple, okosóra, iPad