Mutatjuk hány megtekintés kell éves szinten, ha a YouTube-ból akarsz megélni

Mutatjuk hány megtekintés kell éves szinten, ha a YouTube-ból akarsz megélni
Egy tanulmányból derült ki, hogy hány megtekintésre van szüksége egy vloggernek ahhoz, hogy kitermeljen egy évi nettó átlagfizetést. Megdöbbentő különbségeket látunk Európán belül.

A Reboot Online Marketing tanulmánya szerint egy kelet-európai vloggernek sokkal kevesebb látogatóra van szüksége ahhoz, hogy stabilan meg tudjon élni a YouTube-ból, és annyi pénzt keressen vele, ami megfelel országa éves nettó átlagfizetésének. Ehhez mindössze 1-3 millió megtekintés szükséges évente. Míg Nyugat-Európában 12-16 millió megtekintéssel lehet elérni ugyanezt.

A tanulmányból kiderül, hogy a liechtensteini videósoknak van a legnehezebb dolga. Mivel az éves átlagfizetés ott 58 644 euró, így nekik 16 692 251 megtekintés szükséges ennek eléréséhez. Hasonló a helyzet a második helyeztt Svájc esetében is. Az évi 54 144 eurós átlagkeresetet 15 421 983 megtekintéssel lehet kitermelni.

A lista utolsó, 43. helyén Örményország áll, ahol 850 611 megtekintéssel elérhető az évi nettó 2 988 eurós fizetés. Magyarország a 30. helyet szerezte meg az európai listán, nálunk közel 3 millió megtekintésre van szüksége egy vloggernek, ha kizárólag a YouTube-ozásból szeretne megélni.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!