Mobilon a legnépszerűbb PlayStation-játékok

Mobilon a legnépszerűbb PlayStation-játékok
Bár a konzoljait rengetegen veszik, és a játékok is igen népszerűek, a telefonok területén továbbra is komoly lemaradásban van a Sony. Ez változhat.

Az Eurogamer figyelt arra az érdekes álláshirdetésre, amit maga a Sony tett közzé. E szerint a japán cég egy olyan projektfelelőst keres, akinek segítségével mobiltelefonokra is elkészítenék a PlayStation játékkonzol legnépszerűbb videojátékait. A hirdetésben arra vonatkozóan semmit nem írnak, pontosan mely játékokat szeretnék a kisebb képernyőn viszont látni.

A mobiltelefonos terjeszkedés érthető lépés a japán vállalattól, hiszen a konkurencia szinte mindegyike sikeres ezen a területen. A népszerűbb mobilos játékok ráadásul óriási pénzeket hoznak. A Sonynak ugyanakkor továbbra sem sikerült megvetnie a lábát a szegmensben, holott jónak tűnő próbálkozásaik azért voltak.

Ez utóbbi kategóriába sorolható az Xperia Play nevű eszköz is, amely egy hibrid megoldás volt a fejlesztést végző Sony Ericsson részéről. Az elsősorban mobiltelefonként működő, de akár egy kisebb kézi konzol szerepét is betöltő eszköz viszont nem lett átütő siker, pedig a gyártó többféle játékot is kínált hozzá.

Az álláshirdetés egyébként egy 3-5 éves stratégiáról értekezik, ami akár azt is jelentheti, hogy a Sony ennyi idő múlva szeretné megjelentetni az első mobilos munkacímet.

(forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!