Menő okosóra 15 ezer forintért? Miért is ne?

Menő okosóra 15 ezer forintért? Miért is ne?
Nagyobb kijelzővel, új funkciókkal és újragondolt töltési megoldással jött ki a kínai gyártó új aktivitásmérő órája, ami még mindig alacsony áron, de elődjénél azért drágábban kelletti magát. Kipróbáltuk, milyen a gyakorlatban.

A Xiaomi hat évvel ezelőtt indította útjára első filléres áron kínált viselhető fitneszkütyüjét, a Mi Bandet, mely világmegváltás helyett világhódítást hajtott végre. Egy készülék, ami nem akar túl sokat adni, de amit ad, azt szerethető módon és elérhető áron teszi - mutatja be a hvg.hu.

2020-ban már a készülék ötödik generációjánál tartunk, és kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyit fejlődött az aktuális modell az elődeihez képest. Ha egyetlen képpel kellene válaszolnunk, akkor ez lenne az:

Felnőtt a feladathoz

A koncepció továbbra is változatlan: adott egy szilikonból készített karpánt, amiből bármikor könnyen kivehető a lényegi részt tartalmazó központi egység. És rögtön meg is válaszoljuk azt a kérdés, miszerint az előd szíjai jók-e a Mi Smart Band 5-höz? Nem, sajnos nem passzolnak tökéletesen, de szerencsére az új szíjak is nagyon olcsók; a gyártó hatféle színt kínál, az utángyártott példányokkal pedig Dunát lehetne rekeszteni.

A 155-219 milliméteres karpánt kényelmes viseletet biztosít, amiben többek közt az óra lényegi részének alig 11,9 grammos tömege is komoly szerepet játszik. A vízállóság biztosított, nemcsak zuhanyozni, hanem akár úszni is lehet a kütyüvel.

Maga a készülék lényegében változatlan méretű, vagyis sokkal kisebb mint egy okosóra központi egysége. A kijelző viszont sokat változott, előnyére. A 0,95 colos képátló 1,1 colra nőtt, ami közel 20 százalékkal nagyobb méretet eredményez, és ez mindenképpen jobb használatot biztosít. A kijelző karmozdulatra magától bekapcsol, illetve hasonló eredményt érünk el az alatt lévő érintőgomb megnyomásával is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: okosóra, Xiaomi