Megújul a Microsoft Office

Megújul a Microsoft Office
A Microsoft egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy a jövőben az Office is igazodni fog ahhoz az irányvonalhoz, ami a Windows 11-et is jellemzi.

A Microsoft hosszas várakozás után végül június 24-én rántotta le a leplet az új operációs rendszeréről, ami a Windows 11 nevet kapta a keresztségben - írja a hvg.hu. A szoftverben rengeteg minden megváltozott a Windows 10-hez képest, és ez nemcsak a funkciókra értendő: úgy átszabták a kinézetét, hogy szinte rá sem lehet ismerni. Úgy tűnik azonban, hogy a Microsoft dizájnerei nem csak az operációs rendszert gondolták újra.

A redmondi cég bejelentette, az Office irodai programcsomag is teljesen új kinézetet kap majd. A jó hír a Windows 10-hez ragaszkodók számára az, hogy a frissítést nemcsak a Windows 11, hanem a Windows 10 alatt futó programok is megkapják – annak ellenére, hogy a látványvilág egyértelműen előbbihez igazodik.

Az egyik legfontosabb változás, hogy az Office-programok kinézete a jövőben igazodni fog a Windows 11 kinézetéhez. Ha például sötét módra vált a felhasználó, akkor az Office is átkapcsol, de a rendszernél beállított színeket is átveszi.

Funkcióbeli változás, hogy a munkaterület tetejénél kialakíthatunk majd egy sávot, ahová a leggyakrabban használt ikonokat pakolhatjuk – például a mentést vagy a nyomtatást. Ennek köszönhetően gyorsabb lehet a munkafolyamat. Emellett a Microsoft azt ígéri, a csapatmunka is hatékonyabb lesz majd.

A frissítés minden Office-programot érint majd, így átalakul többek között a Word, az Excel és a Power Point is. Ha valaki már most szeretne hozzáférni az átalakított Office-hoz, annak előbb csatlakoznia kell a Microsoft Insider-programjához.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: office, Microsoft