Megmutatta Elon Musk, milyen lesz az utazás a Marsra - VIDEÓ

Megmutatta Elon Musk, milyen lesz az utazás a Marsra - VIDEÓ
Elon Musk szerint még a mi életünkben valósággá válhat, hogy emberek érkezzenek egy kiépített marsi kolóniára.

Jó ideje dolgozik már a SpaceX a Starship (Csillaghajó) nevű űrhajón, amihez Elon Musk igen komoly reményeket fűz. A tervek szerint ez vinné el majd az első embereket a Marsra, ami a cég vezére szerint 5-10 éven belül megtörténhet. A fejlesztés jól halad, és már a kilövőállás is felépült, ahonnan elindulhat majd a Starship - írja a hvg.hu.

Bár az 5-10 éves távlat igazán nem nevezhető hosszúnak, Elon Musk nemrég egy Twitter-bejegyzésben osztotta meg azt a videót, ami megmutatja, miként kell elképzelni a marsi utazást akkor, amikor már teljesen természetes lesz ez.

Az animáción azt látni, ahogy a futurisztikus űrkikötőből, a texasi Starbase-ről elindul a Csillaghajó, majd a leváló rakétaelemek visszatérnek oda.

Az űrhajót a tervek szerint a világűrben újra megtankolná a SpaceX, hogy aztán elindulhasson a Mars felé. A videó azzal zárul, hogy az űrhajósok megérkeznek a marsi kolóniára. Elon Musk szerint erre még a mi életünkben sor kerülhet.

A SpaceX űrhajója jelenleg az első keringési tesztjére készül: a start után 90 percet töltene a világűrben, majd Hawaii partjainál landolna.

Musk nemrég úgy nyilatkozott, a 119 méter hosszú rakéta valószínűleg márciusban indul majd el útjára. Hogy mennyire fog sikerülni, azt nehéz lenne megjósolni. Korábban a repülési tesztek során több alkalommal is felrobbant a Csillaghajó egy-egy prototípusa.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Elon Musk, Mars