Megjelentek a Samsung új néptelefonjai

Megjelentek a Samsung új néptelefonjai
Megnéztük, hogy mire képesek a gyakorlatban a Samsung középkategóriában versenyző legújabb okostelefonjai, nyúzópróbán az elődökhöz képest sokat fejlődött A32-es, A52-es és A72-es Galaxy.

Az utóbbi időkben hozzászokhattunk ahhoz, hogy, ha az aktuálisan legjobb okostelefonok valamelyikét szeretnénk magunkénak tudni, akkor listaáron nem nagyon ússzuk meg a dolgot 400-500 ezer forint alatt - írja a hvg.hu. És ez nemcsak a komoly haszonkulccsal dolgozó Apple-nél van így, hanem a Huaweinél és a Samsungnál is.

Utóbbi gyártó idén a szokottnál hamarabb, már januárban leleplezte legfrissebb nagyágyúit, a Galaxy S21 szériát, ennek darabjai 330-480 ezer forintba kerülnek. Szerencsére a középkategóriás Galaxy A sorozat 2021-es modelljeire sem kellett sokat várnunk, mi pedig kipróbáltuk, mit tudnak ezek a 110-175 ezer forintos új telefonok. Az ígéretek szerint tudásban ezek minden korábbinál közelebb kerültek a sokkal drágább high-end kategóriás testvéreikhez. Teszten a Galaxy A32, A52 és A72.

A legkisebb királyfi

A típusjelzésből könnyen kikövetkeztethető, hogy a három közül az A32 a legegyszerűbb és legolcsóbb modell. Ez azonban nem jelenti azt, hogy dizájn, illetve minőség fronton komolyabb kompromisszumokat kellene kötnünk: e tekintetben az A32 nemcsak a visszafogottan drágább A-s testvérei, hanem a jelentősen többe kerülő S kategóriás versenyzőkkel is képes tartani a lépést.

A felhasznált anyagok persze papíron nem olyan kiválóak, mint a felsőbb kategóriákban, ebből azonban a gyakorlatban keveset érezni. A teljesen sík kijelző körüli kávák viszont vastagabbak, és nem árt felkészülni arra, hogy az A32 semmilyen por- és vízállóságot sem kapott. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!