Másodpilóta a munkában: bemutatkozott a Microsoft 365 Copilot

Másodpilóta a munkában: bemutatkozott a Microsoft 365 Copilot
A Microsoft a mesterséges intelligencia felhasználását új szintre emelte azzal, hogy március 16-án bejelentette a Microsoft 365 Copilotot, ami az Office-alkalmazásokba építve töredékére csökkenti le a napi, klasszikus értelemben vett irodai munkát.

A jelenleg tesztüzemben működő Microsoft 365 Copilot a nagy adatbázisokra épülő nyelvi modellek (LLMs) erősségeit egyesíti a Microsoft-alkalmazások üzleti adatelemzési képességeivel, hogy teret adjon a kreativitásnak és gyorssá, hatékonnyá tegye a felhasználókat, akik mostantól új kollégát, személyi asszisztenst kapnak a mesterséges intelligencia formájában. A Microsoft 365 Copilot kétféleképpen szolgálja a felhasználókat, úgy, hogy saját, beépített virtuális asszisztensként működik majd.

• Napi szinten használt alkalmazásokba beépülve: a Word, az Excel, a PowerPoint, a Teams, és az Outlook használatakor az e-mailek, prezentációk és egyéb dokumentumok néhány kulcsszó megadásával, kérésre pillanatok alatt elkészíthetők, Sőt, ezekből villámgyorsan összefoglalók, kivonatok, emlékeztető jegyzetek is kérhetők. Írathatunk vele e-mailt, összefoglalhat bonyolult levélfolyamokat is.

• Üzleti területen: a Microsoft újítása a nagy nyelvi modellek, a Microsoft-alkalmazások, a felhasználók naptára, e-mailjei, csevegései, meetingjei, névjegyei, egyéb dokumentumai segítségével olyan dolgokra lesz képes, amelyre korábban még nem volt példa. A felhasználók megkérhetik, hogy mondja el a csapatuknak, hogyan frissítették a termékstratégiát. Képes lesz arra is, hogy létrehozza a megfelelő állapotfrissítéseket a reggeli értekezletek, e-mailek és chatek alapján.

A „másodpilota” egyfajta chatbotként működik majd, amit bármikor előhívhatunk és feladatokat adhatunk neki. A Microsoft mindezek mellett bejelentette, tovább demokratizálja a szoftverfejlesztést a mesterséges intelligencia által generált kódokra épülő fejlesztésekkel.

További részletek a Microsoft 365 Copilotról a Microsoft angol nyelvű blogjában olvasható.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!