Már golyóálló iPhone-t is lehet venni – videó

Már golyóálló iPhone-t is lehet venni – videó
Az orosz Caviar cég különleges ötleteket bevetve teszi még exkluzívabbá az egyébként sem olcsó csúcstelefonokat. Legutóbb az iPhone 13 Prót és Pro Maxet látták el golyóálló bevonattal.

Még ha valósággá is válna az az egyébként nem annyira életszerű forgatókönyv, hogy egy pisztolygolyó találná el a Caviar cég legújabb iPhone-változatát, az okostelefon továbbra is működőképes maradna, sőt a kamerái sem sérülnének, ugyanis ilyenek nincsenek rajta - írja a hvg.hu.

A luxuskütyüket még luxusabbá tévő Caviar már tavaly bemutatta az iPhone 12 sorozat Stealth (lopakodó) változatát, amelyről eltávolították az előlapi és hátoldali kamerákat, így nyugodtan lehetett használni a telefont olyan helyen is, ahol amúgy szigorúan tilos a fényképezés. Idén ezt a megoldást egészítették ki golyóálló védelemmel (Stealth 2.0), amit az NPO TCIT, egy páncélozott járművekre és harci helikopterekre specializálódott márka gyártott. A Stealth 2.0 iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max telefonoknak nem árthat egy golyó, még azután is remekül használhatók, ha találat érné őket.

A korábbi modellekhez hasonlóan ezúttal is limitált szériáról van szó, mindössze 99 darab golyóálló iPhone készül. Választék azért lesz, és nemcsak a két modell közül lehet választani, hanem a tárhely tekintetében is lehet dönteni. A legolcsóbb változat, a 128 GB-os Stealth 2.0 iPhone 13 Pro 6370 dollárba kerül (ez körülbelül kétmillió forintnak felel meg), míg az 1 TB-os Stealth 2.0 iPhone 13 Pro Maxért 7980 dollárt (valamivel több mint két és fél millió forintot) kérnek.

Azt azért a gyártó is világossá teszi, nem biztos, hogy egy golyózáport is túlélnének a telefonok, a speciális lőtéren végzett tesztek azt mutatták, hogy két közvetlen találat után még életképes az eszköz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone