Már drogszállításra is használják a drónokat

Már drogszállításra is használják a drónokat
Egy ohiói házra zuhant az a drón, amire egy drogokkal, dohánnyal és telefonokkal felszerelt csomagot erősítettek. A rendőrség keresi az eszköz tulajdonosát.

December 30-án, délelőtt fél 11 körül egy 17 éves ohiói lány értesítette a rendőrséget, miután egy érdekes csomagot szállító drón zuhant a kertjükbe. A mansfieldi lány fura hangra lett figyelmes, ezért kiment, hogy kiderítse a zaj forrását. Ekkor talált rá a gyanús drónra, melynek szigetelőszalaggal takarták le a jelzőfényeit – számolt be az esetről a 24.hu a helyi hírportál információi alapján.

A rendőrség marihuánát, dohányt, mobiltelefonokat és hozzájuk tartozó töltőket találta a drónra erősített csomagban. A szerkezet feltételezhetően valamelyik közelben működő börtön felé tartott.

 

A DJI Phantom 4 típusú drón értéke 2100 dollár, azaz körülbelül 700 ezer forint. A hatóságok a jogos tulajdonos jelentkezését várják. Donald Zehner megyei sheriff személyes segítségét is felajánlotta a tulajdonosnak, amennyiben az jelentkezik elveszett drónjáért.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!