Magyar gamerek nyertek egy dubaji sejk meghívásos versenyén

Magyar gamerek nyertek egy dubaji sejk meghívásos versenyén
Hatalmas magyar sikerrel zárult a világ első offline kriptojátékokhoz kapcsolódó versenye Dubajban, amit egy arab sejk kezdeményezésére bonyolítottak le május utolsó hétvégéjén. A Spider Tanks nevű játékban jeleskedő, Fana (Simon Zoltán), Spoilerr (Komjáti Dominik) és wookiehentes (Szurkos Mátyás) összetételű csapat veretlenül nyerte meg a meghívásos tornát és ezzel a hétezer dolláros fődíjat is. Mester Ádámot, a Kripto Akadémia Gaming csapatmenedzserét mindeközben az a megtiszteltetés érte, hogy műsorvezetőnek kérték fel a verseny mindkét napjára.

Elképesztő magabiztossággal verték végig a teljes mezőnyt magyar gamerek az első offline kriptojátékokhoz kapcsolódó versenyen múlt hétvégén Dubajban, mely abban különbözik a hagyományos e-sporttól, hogy a játékokban NFT-ket vásárolva bevételre is szert tudnak tenni az emberek.

Fana (Simon Zoltán), Spoilerr (Komjáti Dominik) és wookiehentes (Szurkos Mátyás) év elején álltak össze csapatként. A szervező Metacon online versenyein kimagaslóan jól szerepeltek, ezért is kaphattak meghívást két thaiföldi, két nigériai és egy német-svéd csapat mellett a fényűző körülmények közt megrendezett tornára.

A fiatal srácok a Spider Tanks nevű játékban mozognak otthonosak, melynek lényege, hogy a csapatok három a három ellen NFT-tankokkal harcolnak egymás ellen. Háromféle játékmód létezik: az egyikben csirkéket kell elkapni és beszállítani egy dobozba, a másiknál egy zászlót kell megszerezni és maguknál tartani minél hosszabb ideig, a harmadiknál pedig minél több ellenséget kell eliminálni.

Hideg fej és verseny előtt fél adag étel

A Kripto Akadémia Gaming magyar csapata már az első selejtezős napon megcsillogtatta a tudását, majd vasárnap az elődöntőben és a döntőben mindkét thaiföldi csapatot simán verve nyerték az egész tornát. Eredményük azért is szólt nagyot, mert ellenfeleik között bőven akadtak olyan profi e-sportolók, akik korábban profiként több millió dolláros versenyeken is indultak és hatalmas követőbázissal rendelkeznek a streaming platformokon.

Szurkos Mátyás, a csapat egyik tagja elmondta, a siker kulcsa az e-sportban a gyors és jó döntéshozatal, ez vezette el őket is a végső győzelemig.

„Versenyszituációkban jól kell tudni alkalmazkodni az ellenfelekhez. Még ha vesztésre is állsz, fontos, hogy ne szálljon el a fejed, mert emiatt rossz döntéseket lehet hozni. Higgadtság nélkül ez egyszerűen nem megy. A csapat számára az is fontos, hogy minden hibánkat megkeressük és kijavítsuk. A mérkőzéseinket éppen ezért mindig újranéztük, és ha valami gyengébben sikerült, azonnal átbeszéltük, mit kellene másként csinálnunk még úgy is, hogy nyertünk” – mutatott rá.

A versenyzők elmondták, fizikálisan és mentálisan egyaránt nagyon megterhelő egy ilyen intenzív tornán való részvétel. Az ujjak izmai rendkívül megterhelődnek, az esetenként akár 10-12 órás versenynapokon pedig kiemelt koncentrációra volt szükségük. A felkészüléssel kapcsolatban arról is beszéltek, a játék előtti utolsó étkezésnél mindig odafigyelnek, hogy az fél adag legyen, hiszen ha kevesebbet esznek, jobban pörög az agyuk is.

A fiúk érdekességként megemlítették, korábban soha nem találkoztak még személyesen, a csapat három tagja egyszerre egy helyen, egy időben most először a dubaji repülőtéren tartózkodott.

Ível felfelé a kriptojátékok népszerűsége

A Metacon versenyén Mester Ádámot, a Kripto Akadémia Gaming csapatmenedzserét egyébként felkérték, hogy másodmagával műsorvezetőként közvetítse a helyszínen a látottakat a több ezer helyszínen tartózkodó és a versenyt online követő nézők számára.

A győztes magyar csapat tagjai hétezer dolláros fődíjjal gazdagodtak, továbbá a szervezők jóvoltából 12-13 ezer dollár értékű NFT-t kapnak majd a játékban, amit az online piactéren pénzzé tudnak majd tenni.

A Kripto Akadémia Gaming januárban tesztüzemben indult 20 emberrel, majd alig néhány nap alatt 750 ember csatlakozott hozzájuk, akik érdeklődnek a kriptojátékok iránt. Mester Ádám elmondta, csapatuk folyamatosan bővül, ami nem véletlen, hiszen ha valaki ügyes, akkor akár napi pár óra játékból is komoly kiegészítő jövedelmet tud magának bebiztosítani.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!