Lépcsőző robotporszívó. Lehetséges lenne?

Lépcsőző robotporszívó. Lehetséges lenne?
A források szerint a Dyson egy olyan robotporszívó fejlesztésével kísérletezik, melynek karjai is vannak, és még a lépcsőn is képes felmenni.

Bár a robotporszívók egyre népszerűbbek, számos fogyasztót továbbra is visszatart, hogy az eszköz még a küszöbökön sem képes átmenni, nemhogy a lépcsőn fel-le közlekedni – írja a 24.hu.

A Bloomberg úgy tudja, hogy a Dyson már dolgozik egy újfajta, minden eddiginél komplexebb robot fejlesztésén. A forrásuk szerint az új eszköz képes lesz lépcsőzni, sőt karjai segítségével akár a polcokat is le tudja majd takarítani. Nem kérdés, hogy ez hatalmas technológiai áttörést jelentene a robotika területén.

A Bloomberg arról is írt, hogy az ötlet már 16 éves, a szabadalomról viszont mostanáig nem igazán érkeztek hírek. Egyelőre nagyon sok a kérdőjel a fejlesztéssel kapcsolatban. A Dyson szóvivője a Bloomberg megkeresésére azt válaszolta, hogy

„rengeteg szabadalmat nyújtunk. De soha nem kommentálunk olyan technológiákat, amikről nem tudjuk, tömeggyártásba kerülnek-e majd.”

A Dyson vállalat esetében nem ritka, hogy felröppen egy-egy folyamatban lévő fejlesztés híre, a projektből viszont végül nem lesz semmi. Hogy a lépcsőző robotporszívónál is erről van-e szó, illetve hogy az eszköz tervezési vagy fejlesztési fázisban van-e jelenleg, azt egyelőre nem lehet tudni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!